25.3.09

Νόμος 4000

Με τη ψιλή θα ξυρίζουν οι αστυνομικοί όσους πολίτες συλλαμβάνουν σε πορείες ή συγκεντρώσεις ανά τη χώρα να φορούν κουκούλα. Όσοι δε από τους συλληφθέντες είναι ήδη καράφλες θα τους ξυρίζουν τα φρύδια. Σε αυτήν την απόφαση κατέληξε χθες μετά από σύσκεψη η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών. Ο διάσημος κουμπάρος μαχαιροβγάλτη κύριος Χ. Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε πρακτικές λεπτομέρειες του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα ευθύς αμέσως μετά τον καλλωπισμό της κουάφ του κουκουλοφόρου ο χωροφύλαξ θα του περνά ένα σπάγκο στο λαιμό από τον οποίο θα κρέμεται μια τάβλα με την επιγραφή : «ΙΜΕ Ο ΤΕΝΤΙΜΠΟΪΣ» στη συνέχεια και με τη συνοδεία και άλλων χωροφυλάκων θα πραγματοποιείτε περιοδεία σε γειτονιές των Αθηνών όπου περήφανοι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να φτύνουν και να χλευάζουν τον ξυρισμένο κουκουλοφόρο. Ο αναπληρωτής υπουργός δημοσίας τάξης τόνισε ότι για το κείμενο της επιγραφής στη τάβλα συμβουλεύτηκε το προσωπικό του αρχείο (βλέπε φωτογραφία) γι’αυτό και διατηρήθηκε η ορθογραφία της εποχής που αποδεικνύει περίτρανα και την υψηλή μόρφωση που χαρακτηρίζει όσους απασχολούνται στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας. Ο κύριος Μαρκογιαννάκης τόνισε σχετικά ότι το 90% των αστυνομικών γνωρίζουν ικανοποιητικά τη αλφάβητα μέχρι το γράμμα κάπα ενώ παράλληλα το 45% μπορεί να μετρήσει χωρία διακοπή -και απέξω- μέχρι το 20, συνεπώς συνέχισε «όσοι ισχυρίζονται ότι οι έλληνες αστυνομικοί είναι μπουρτζόβλαχοι και αμόρφωτοι είναι κακοήθεις και κομμουνισταί»

Όπως ήταν αναμενόμενο ανάμικτες υπήρξαν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Το ΛΆΟΣ χαιρέτησε την αναβίωση του νόμου 4000 του 1958 αλλά ζήτησε να εξαιρεθούν οι δικοί του κουκουλοφόροι (μέλη της Χρυσής Αυγής και λοιπά φασιστοειδή) οι οποίοι για να ξεχωρίζουν από τους φυσιολογικούς διαδηλωτές θα φορούναπο δω και στο εξής  φούξια καπέλα με μαύρο βέλο. Υπερθεμάτισε επίσης για τη προστασία όσων κουκουλοφόρων αστυνομικών εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα μακελεύοντας ανενόχλητοι ανυποψίαστους διαδηλωτές. Επιπροσθέτως πρότεινε αντί για απλό ξύρισμα να γίνεται ριζική αποτρίχωση στον κουκουλοφόρο με τσιμπιδάκι φρυδιών καθώς και η χρήση καμινέτου για την αποτρίχωση δύσκολων περιοχών (μπικίνι-κώλος) Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει της προτάσεις του κύριου Καρατζαφερη.
Το ΚΚΕ δια της εκπροσώπου του Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι είναι απάνθρωπο ο ιμπεριαλιστής αστυνόμος να ξυρίζει διαδηλωτές με απηρχαιωμένες μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Αντί αυτού το τιμημένο κόμμα της αριστεράς προτείνει τη εφαρμογή της μεθόδου photolyssis που είναι ικανοποιητικώς ανώδυνη και παρέχει μόνιμα αποτελέσματα. Η κυρία Παπαρήγα δήλωσε ότι προτείθετε να διαθέσει απο το υστέρημα της ένα σεβαστό ποσό για την αγορά των πρώτων μηχανημάτων λέιζερ αποτρίχωσης.
Το ΠΑΣΟΚ αυτό τον καιρό πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας ενόψει των εκλογών και δεν ασχολήθηκε με τις τρίχες των κουκουλοφόρων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει αύριο στα προπύλαια πορεία διαμαρτυρίας με επικεφαλής γνωστούς κομμωτές και μακιγιέρ της χώρας καθώς οι τελευταίοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι πλήττονται τα συμφέροντα τους από τους μπαρμπέρηδες αστυνόμους κομάντο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επιβεβαίωση του φιλολαϊκού αυτού νόμου που θέλει να επιβάλει κατά μια ειρωνεία ξανά κυβέρνηση Καραμανλή είναι τα αποτελέσματα παν-αφγανικής δημοσκόπησης που κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύω. Σύμφωνα με την έρευνα το 70% των πολιτών πιστεύουν ότι θα πρέπει να σουβλίζονται δημοσίως αμέσως μετά τη σύλληψη τους οι κουκουλοφόροι ενώ το 20% θα προτιμούσαν να τους βράζουν ζωντανούς σε μεγάλα καζάνια. Επίσης ένα 10% δήλωσε ότι δεν ντράπηκε να ζητήσει από τον περιπτερά της γειτονιάς τους να τους κρατήσει στην άκρη ένα αντίτυπο της REAL NEWS της περασμένης Κυριακής για να μην χάσουν την προσφορά με τα cd του Τόλη Βοσκόπουλου. Τέλος από τους 5000 συμμετέχοντες στην έρευνα ποσοστό 80% ενημερώνεται για την επικαιρότητα παρακολουθώντας την εκπομπή ΜΠΟΡΩ της Αννας Δρουζα ενώ το 90% εξ αυτών θεωρεί ότι η εκπομπή «Η Εκδίκηση της Ξανθιάς» καλλιεργεί το ελληνικό πνεύμα.