10.2.09

Psycho?

Υπογράφεται η απόφαση για την συγκρότηση γραφείου ψυχιατρικής μέριμνας σε κάθε αστυνομικό τμήμα. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός δημοσίας χρήσης χημικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενεργοποιείτε ο θεσμός «ο αστυνομικός της γειτονιάς σας» παράλληλα με έναν νέο θεσμό «ο ψυχίατρος του αστυνομικού της γειτονιάς σας». Η ρηξικέλευθη αυτή ρύθμιση θα λειτουργεί ως εξής: Από αύριο σε όλες τις γειτονιές της χώρας ένας αστυνομικός και ο προσωπικός του ψυχίατρος θα εκτελούν σεμνά και ταπεινά περιπολίες δια την τήρηση της τάξεως. Αν παρελπίδα ο αστυνομικός γουστάρει να πυροβολήσει κανένα ταραξία ή τεντιμπόη- που σύμφωνα με το έθιμο κάθε γειτονιά διαθέτει- θα συμβουλεύετε πρώτα τον ψυχίατρο του. Ο τελευταίος με τη σειρά του θα πραγματοποιεί επιτόπου ένα αξιόπιστο ψυχογραφικό τεστ και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα δίνεται τη συγκατάθεση του για την εκτέλεση του ταραξία ή τεντιμπόη. Οι πολίτες με την άμεση εφαρμογή αυτού του μέτρου θα αισθανθούν απόλυτη ασφάλεια καθότι ακόμα και αν υποτροπιάσει ο αστυφύλαξ και επιθυμήσει να μακελέψει πολλούς υπάρχει ρύθμιση να παρεμβαίνει ξανά ο ψυχίατρος ο όποιος επιτόπια θα διενεργεί ηλεκτροσόκ χρησιμοποιώντας τα νέας τεχνολογίας όπλα TASER που έχει ήδη προνοήσει να προμηθευτεί η υπεραγία Αστυνομία (μεγάλη η χάρη της).
Ο κ. Χ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι για να προλάβει εν τη γένεση τους πιθανά προβλήματα αυτού του μεγαλοφυούς σχεδίου σκέφτηκε να προβλέψει και τον θεσμό « ο ψυχίατρος του ψυχιάτρου του αστυφύλακα της γειτονιάς σας» για τις ανίατες περιπτώσεις αστυνομικών που εξαιτίας του σοκ που έχουν υποστεί από τη εκτέλεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πυροβολούν οτιδήποτε κινείτε στο οπτικό τους πεδίο με έφεση στους ξένους πρέσβεις.

Στο πλαίσιο της ευέλικτης λειτουργίας του νέου κυβερνητικού σχήματος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης έσπευσε με διάταγμα του να ανακοινώσει ότι η περίοδος κυνηγιού για σεκιουριτάδες πρεσβειών, πάπιες, χήνες, ηλικιωμένες γυναίκες και δεκαεπτάχρονους νεοσσούς θα γίνεται σε προκαθορισμένα διαστήματα. Οι παραβάτες για παραδειγματική τιμωρία θα διορίζονται αυτομάτως στην προσωπική φρουρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ομοσπονδία των αστυνομικών έκανε λόγο για «απάνθρωπη και εξαιρετικά σκληρή απαγόρευση που θυμίζει άλλες εποχές» ανακοινώνοντας μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στη Βαρυμπόμπη για να μην παραλύσει το κέντρο.