26.2.09

Ederlezi

Άλλη μια επιτυχία της καλής κυβέρνησης μας κάνει περήφανους διεθνώς! Συγκεκριμένα η χώρα εγκαλείτε στα έδρανα του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τη εξαιρετική συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους έλληνες Ρωμά γνωστούς και ως γύφτους όπως μας αρέσει να τους λέμε. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο συγκεκριμένο δικαστήριο έχουμε προνομιακή μεταχείριση καθώς το σύνολο των υποθέσεων του, απασχολούν γεγονότα που συμβαίνουν στην πολιτισμένη χώρα μας.
Ειδικότερα η χώρα μας κατηγορείται ότι ενώ είχε εισπράξει παχυλότατη κοινοτική χρηματοδότηση για να λάβει επαρκή μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων δεν έκανε απολύτως-μα απολύτως-τίποτα. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αυτό είναι ψευδέστατο καθώς η ελληνική πολιτεία επέδειξε απέναντι στους γύφτους το καλό της πρόσωπο το οποίο αναλύεται στην εξευτελιστική μεταχείριση τους καθώς και βασανισμό τους όταν συλλαμβάνονται για μικροπαραπτώματα, στην έλλειψη σεβασμού και προστασίας της οικογενείας τους καθώς και στην ρατσιστική συμπεριφορά για να καταλαβαίνουν πια πραγματικά είναι η θέση τους στην αδαμάντινη κοινωνία μας. Σημείωσαν μάλιστα ότι πρόσφατα εργολαβικό συνεργείο του πράσινου δημάρχου γνωστού για τα «δημοκρατικά» του φρονήματα Νικήτα Κακλαμάνη εκδίωξε βιαίως έλληνες Ρωμά από τον καταυλισμό του Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό όπου διέμεναν. Ο δήμαρχος Νικήτας μάλιστα ήταν παρών στην επιτυχημένη επιχείρηση και απολάμβανε το όλο θέαμα που πολύ τον διασκέδαζε, για να επιβεβαιώσει ότι οι συφοριασμένοι θα ξεκουμπιστούν από το τόπο που τον είχαν καταβρωμήσει. Πληροφορίες ότι πέριξ του δημάρχου κυκλοφορούσαν αγόρια με ξυρισμένο κεφάλι και σιδερογροθιές ανά χείρας χαρακτηρίζονται απολύτως ανακριβείς καθώς δεν χρειάστηκε η βοηθειά τους.

ΣτΣ: Ederlezi στη γλώσσα των Σέρβων Ρομά ονομάζετε η περιοδος των εορτασμών του Αγίου Γεωργίου στις 6 του Μάη. Γιορτάζεται από όλους τους Ρομά στον κόσμο ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων και συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης. Μουσικά τη μελωδία του ομώνυμου τραγουδιού έντυσε ο Goran Bregovic για την ταινία Time of the Gypsies του Emir Kusturica. (Την φωτογραφία της πιτσιρίκας την βρήκα εδώ.)