24.2.09

Chim chim cher-ee

Κανονικά έλαβε χώρα εχθές το πρωί η δίκη των διαβόητων κακοποιών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι. Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για την προ δύο ετών θεαματική απόδραση τους από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κορυδαλλού χρησιμοποιώντας ελικόπτερο. Δυστυχώς οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν διότι ξανά-απέδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προχθές, το μεσημέρι της Κυριακής. Θορυβημένος ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Ένδειας έσπευσε να ζητήσει τις παραιτήσεις του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων καθώς και του διευθυντή καθαρισμού των φυλακών. Για τη δική του παραίτηση δεν έγινε λόγος καθότι νέος στο χώρο. Το σωματείο φυλακισμένων του Κορυδαλλού απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην ηγεσία του υπουργείου σημειώνοντας ότι με την διακυβέρνηση της κατανοούν ότι για όλους υπάρχει ελπίδα τελικά.
Δεν παρέλειψαν να διατυπώσουν και τα πάγια αιτήματα τους δια την αξιοπρεπή διαβίωση τους ζητώντας:
1-Καλύτερα και πιο ασφαλή μέσα πτήσεων νέας γενιάς κατά τις αποδράσεις. Τα ελικόπτερα παλαιάς γενιάς κάνουν θόρυβο και καίνε πολύ πετρέλαιο με οικολογικές επιπτώσεις
2-Ασφαλή σχέδιο πτήσεων γιατί τελευταίως παρατηρείτε συνωστισμός στους αιθέρες.
3-Διαγράμιση στις ταράτσες των φυλακών ώστε να είναι ασφαλή η προσέγγιση ελικοπτέρου κατά τις νυχτερινές ώρες σε περίπτωση που προκύψει μια έκτακτη απόδραση.
4-Μεταφορά των φυλακών πλησίον του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για να μειωθεί στο ελάχιστο η ώρα πτήσης όσων επιθυμούν να αποδράσουν με προορισμό το εξωτερικό. Συμπληρωματικά για αυτό ζητούν: Δημιουργία νέου terminal στο αεροδρόμιο με αυτόματα check-in για να μειωθεί ο χρόνος επιβιβάσεως σε διαφορετικό πτητικό μέσο.
Οι κρατούμενοι τονίζουν ότι πόροι για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους μπορούν μερικώς να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θα συνδράμουν και εκείνοι από το ταμείο που έχουν συστήσει με τα λάφυρα που έχουν εισπράξει από τις εργασίες τους στο τομέα των απαγωγών.
Ο υπουργός δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει διάλογο για το θέμα από μηδενική βάση.
Την κοινή γνώμη πάντως συγκλόνισε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης και νυν ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας (ναι είναι ζωντανός!) ο οποίος, κρατώντας ανά χείρας το αγαπημένο του κανίς, απαντώντας στους δημοσιογράφους όταν ερωτήθει σχετικά για τα μέτρα που είχε ανακοινώσει 2 χρόνια πριν μετά την πρώτη απόδραση δήλωσε: «Ουδέν σχόλιον». Οι δημοσιογράφοι αμέσως γονάτισαν και προσκύνησαν τον μέγιστο αυτό πολιτικό άνδρα καθώς αισθάνθηκαν άπαντες όπως οι ειδωλολάτρες, όταν ο Μωυσής κατέβηκε από το Όρος Σινά κρατώντας της 10 εντολές που του είχε σημειώσει ο Ύψιστος.

ΣτΣ: Το τραγούδι που ακούγεται είναι και ο τίτλος αυτού του κειμένου. Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο Oscar και έντυσε μουσικά την ταινία Mary Poppins. Ερμηνεύουν o Dick van Dyke και η Julie Andrews