9.2.09

Οι ιπτάμενες τσούχτρες

Επίθεση από ιπτάμενες τσούχτρες που φωσφορίζουν το βράδυ δέχθηκε ο Γίωργος Σουφλιάς κατά την επίσκεψη του στην περιοχή του Ασωπού. Ο άτυχος πρωθυπουργός είχε μεταβεί εκεί για να μελετήσει αν όντος ο ποταμός Ασωπός είναι τόσο σκατά όσο ισχυρίζονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Συγκεκριμένα οι τσούχτρες μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του στασίασαν και μετά από σύντομο πολεμικό συμβούλιο επιτέθηκαν κατά ομάδες. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο κ. Σουφλιάς δήλωνε στους παρευρισκόμενους κατοίκους ότι το νερό του ποταμού είναι κρυστάλλινο και γάργαρο ψέγοντας τους για τον ντόρο που έχουν προκαλέσει αναίτια στα κανάλια.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού υγείας Δ. Αβραμόπουλου ο οποίος και έστειλε στη περιοχή αδιόριστους συμβασιούχος του ΕΣΥ με απόχες για να συλλέξουν τις επικίνδυνες ιπτάμενες τσούχτρες που φωσφορίζουν το βράδυ. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε περιχαρής ότι επιβεβαιώνεται καθώς δεν υπάρχει πιο σαφή εξήγηση των όσων ισχυρίστηκε τη περασμένη Πέμπτη περί της μη ύπαρξης ενιαίου σχεδίου δράσης της χώρας έναντι τέτοιων κινδύνων.
Εκπρόσωποι των βιομηχανιών σε μια ένδειξη οικολογικής συνειδήσεως υποσχέθηκαν ότι θα προβούν στην πρόσληψη αλλοδαπών ανασφάλιστων υπαλλήλων που θα συνδράμουν στον καθαρισμό του μολυσμένου ποταμού, πίνοντας το νερό του. Η καλλίπυγος υπουργός εργασίας διάσημη ανά την υφήλιο δια την καλλονήν της Φάνη Πάλλη Πετραλιά αφού τους ευχαρίστησε δήλωσε ότι έχει ήδη διαθέσιμους 60000 άνεργους τους οποίους προτίθεται να επιδοτήσει για να προσληφθούν για αυτό το λόγο. «Καλό είναι να προτιμάμε τα δικά μας το παιδιά» φέρεται να δήλωσε σχετικά.
Ο επίτιμος πρωθυπουργός της χώρας σε έκτακτο διάγγελμα του σε δορυφορική σύνδεση δήλωσε την συμπαράσταση του στον άτυχο πρωθυπουργό και ευχήθηκε την ταχεία ανάρρωση του για να αναλάβει σύντομα πάλι τα καθήκοντα του γιατί έχει αρχίσει να βαριέται ήδη που ξανακυβερνά ο ίδιος.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι είναι ντροπή που καταστρέφεται η όμορφη περιοχή του Ασωπού γιατί το βράδυ οι ιπτάμενες τσούχτρες που φωσφορίζουν έδιναν μια νότα μαγική στο όμορφο αυτό τοπίο της ελληνικής υπαίθρου.

ΣτΣ: Πέρα και πάνω από κάθε σατυρική διάθεση το θέμα της μόλυνσης του ποταμού Ασωπού στη Βοιωτία δεν είναι θέμα τοπικό αλλά εθνικό. Σε λίγο καιρό αν δεν συμβαίνει ήδη θα επηρεαστεί πολύ μεγαλύτερη περιοχή από τον ίδιο τον νομό. Δεκαετίες ολόκληρες το κράτος αδιαφορεί προκλητικά και συναλλάσσεται με επιχειρηματίες που του αποφέρουν κέρδη σε εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι κάθε ηλικίας βρίσκουν τραγικό θάνατο χτυπημένοι από τον καρκίνο που τους δημιούργησε το νερό που έπιναν.