19.2.09

Σάκηηηηηηη!

Με τη δέουσα επισημότητα θα εορταστεί η είσοδος της χώρας σε καθεστώς επιτήρησης για πολλοστή φορά. Το χαρμόσυνο γεγονός ανακοινώθηκε εχθές από τον αρμόδιο επίτροπο Joaquín Almunia σημειώνοντας ότι απαιτήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια από την μεριά των ελλήνων αξιωματούχων να επιτύχουν τέτοια χάλια. Ο επίτροπος Almunia εξήρε την ανικανότητα τόσο του πρωθυπουργού Γιώργου Σουφλιά όσο και του επίτιμου πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Για τους τσάρους της οικονομίας δεν έκανε λόγο παρά επισήμανε ότι καλό θα ήτο να παραδειγματιστούμε από την επανάσταση των Μπολσεβίκων και να πράξουμε τα δέοντα άμα θέλουμε να γλιτώσουμε από δαύτους. Ωστόσο φήμες περί ασκήσεως πίεσης από την ελληνική πλευρά για την διόρθωση του τελικού κειμένου της έκθεσης έκαναν την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα η φράση: «Βρέ ζώα, σας έχουν πάρει πρέφα οι τοκογλύφοι και σας γδύνουν κανονικά» αντικαταστάθηκε από τη φράση : «God save you Greeks from tokoglifous»
Περιχαρής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος άδραξε την ευκαιρία να ψέξει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τους προβληματισμούς του για την οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας ότι οι γραβάτες που φοράει τον τελευταίο καιρό είναι κακόγουστες και υπονομεύουν τη χώρα διεθνώς. «Άντε ρε γιαλαμπούκα πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης ο πρωθυπουργός Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι ελπίδες πλέον για τη διάσωση της κυβέρνησης επαφίενται στον Σάκη Ρουβά και τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του.