2.2.09

Το σώβρακο του αγρότη (μέρος Α)

Με τα σώβρακα τους είχαν αποφασίσει αρχικά να επισκεφθούν το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης όπως δήλωσαν οι αγρότες από τη Κρήτη σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους περισσότερους αξιωματούχους του υπουργείου. Ο κ Χατζηγάκης αν και έχει ραντεβού στις Βρυξέλλες τη Τετάρτη ξεκίνησε με τα πόδια να πάει από σήμερα για αυτό δεν είχε χρόνο να τους συναντήσει. Άξιο λόγου είναι ότι στο ραντεβού με τη αρμόδια επίτροπο μεθαυριο ο κ. Χατζηγάκης θα πρέπει να εξηγηθεί για το ανέλπιστο τζακ-ποτ στα ταμεία του κράτους προς ενίσχυση των αγροτών της δικής του εκλογικής περιφέρειας.

Ο στόλος που μετέφερε τους κριτικούς αγρότες έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς τα ξημερώματα. Με εντολές του συντοπίτη τους υφυπουργού δημοσίας τάξης Χ Μαρκογιαννάκη 20 κλούβες των ΜΑΤ τους περίμεναν στην προβλήτα για να τους προϋπαντήσουν. Ο υφυπουργός είχε βάσιμες πληροφορίες ότι θα προσπαθούσαν να μεταβούν στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με τα τρακτέρ γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τα Cayenne που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα. Ο διάσημος για την αλητεία του υφυπουργός κατέστρωσε ενα εξαιρετικό  σχέδιο. Αρχικά επίλεκτη διμοιρία των ΜΑΤ χόρευε πεντοζάλη σε άψογους σχηματισμούς για να τους αποσπάσουν την προσοχή. Οι κρητικοί αγρότες εντυπωσιασμένοι άρχισαν να τους πετάνε ντομάτες και πατάτες για να τους ευχαριστήσουν. Η κίνηση αυτή παρεξηγήθηκε από μερικούς θερμοκέφαλους που έσερναν το χορό και απάντησαν με ροπαλιές και χημικά. Οι συνάδελφοι τους του Λιμενικού είχαν καθίσει σε μια γωνία και έπαιζαν τα κομπολόγια τους βλέποντας το ξύλο που έπεφτε αβέρτα. Αν και είναι στην ευθύνη τους η αστυνόμευση του χώρου του λιμανιού τήρησαν το πρωτόκολλο της Δεξιάς διακυβέρνησης που δεν εννοεί να ξεχάσει το πλούσιο παρελθόν της.
Βουλευτές από όλα τα κόμματα μύρισαν ψηφοφόρους και κατέβηκαν στο λιμάνι να τσιμπήσουν και εκείνοι ότι μπορούσαν. Αποδείχτηκε μάταιος ο κόπος καθώς μια «πράσινη» έφυγε κουτσή και ένας «γαλάζιος» συνάδελφος της αφού άρπαξε μερικές «γρήγορες» φυγαδεύτηκε στα αμπάρια πλοίου γιατί κάποιοι ήθελαν να του ρίξουν και άλλες.
Εξαιτίας της φασαρίας στο λιμάνι ξύπνησε από βαθιά χειμερία νάρκη ο υπουργός ναυτιλίας Ανάστασης Παπαληγούρας (ναι όντως ζει!) και δέχτηκε να συναντήσει τους αγρότες χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Τους υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει προσωπικώς τον συνάδελφο του στο αγροτικής ανάπτυξης. Τους τράταρε περγαμόντο και μόλις έφυγαν ξανάπεσε για ύπνο.
Δωρεάν διαφήμιση για τα εκτεταμένα γεγονότα υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού μετέδωσαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία με το σύνθημα: Live your myth with Crete.

Η μάχη έληξε προσωρινά με την υπόσχεση αγρότη που τον τουμπάνιασαν τα ΜΑΤ στο ξύλο προς τον υφυπουργού Δημοσίας Τάξης:
«Μαρκογιαννάτσι θα σε πηδήσω ρε!» δήλωσε σχετικά.