27.1.09

Ο «πράσινος» δήμαρχος

Νωρίς εχτές τα ξημερώματα, γιατί ως γνωστόν τη νύχτα γίνονται οι λαμογιές, με εντολή του «πράσινου» δημάρχου Αθηνών κόπηκαν 45 αιωνόβια δέντρα από το πλεόνασμα που διαθέτει η καταπράσινη πρωτεύουσα μας. Ο κ. Νικήτας δήλωσε ότι προέβει σε αυτήν την λελογισμένη πράξη γιατί τόσα δέντρα στην Αθήνα ούτε τα δάση του Αμαζονίου δεν διαθέτουν. Σημείωσε ότι σε λίγο καιρό εξαιτίας αυτής της πυκνότατης βλάστησης που υπήρχε στη περιοχή της Κυψέλης θα ερχόντουσαν να ζήσουν άγρια ζώα και πτηνά με αποτέλεσμα να ήτο δύσκολο για τους κατοίκους αυτή η συγκατοίκηση. Πρόσθεσε ότι αν ειδικά επέλεγαν ελέφαντες τη περιοχή, η κατάσταση θα έφευγε από κάθε έλεγχο καθώς μαζί με τα σκατά των σκύλων που στολίζουν τα πεζοδρόμια θα υπήρχαν και τα σκατά αυτών των συμπαθών θηλαστικών που αποδεδειγμένα «αν δεν χέσουν 50 κιλά πράμα δεν ανακουφίζονται» όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να γίνει πιο πιστικός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα από την επιδημία κάμπιας που έχει πέσει στη περιοχή, λόγω των πεύκων βεβαίως-βεβαίως.
Ο «πράσινος» δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι τα κομμένα δέντρα δεν θα πάνε χαμένα καθώς θα τα κάνει κούτσουρα για το τζάκι του και τα περισσεύματα οδοντογλυφίδες για τα συσσίτια των απόρων του Δήμου.
Όσα δε πεύκα γλίτωσαν από το πριόνι θα χτενιστούν για να φύγουν οι κάμπιες που πολύ τον αηδιάζουν και θα καλλωπιστούν καταλλήλως από ειδικευμένους κομμωτές. Πληροφορίες που βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης λένε ότι ο γνωστός κομμωτής διασήμων Τρύφων Σαμαράς φέτος για τα πεύκα προτείνει περμανάντ. Ο αντιδήμαρχος Χρόνης Ακριτίδης είναι εξαιρετικά θετικός σε αυτή την ιδέα

Ο «πράσινος» δήμαρχος κλίνοντας την ενημέρωση του στους δημότες είπε ότι αν συνεχίσει το ΣτΕ να μπλοκάρει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου που γουστάρει να χτίσει ο καλός του φίλος κ. Βωβός απέναντι από το νέο γήπεδο του ΠΑΟ δεν θα αφήσει προσωπικά ο ίδιος όρθιο ούτε ξεχασμένο ραδίκι στα πεζοδρόμια της Αθήνας.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων κατά πόσο είναι νόμιμη η απόφασή του να κοπούν αυτά τα δέντρα εκείνος απάντησε με νόημα « Ούστ από δω χάμω κωλόγαυροι».

Ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευε τους ξυλοκόπους ακολουθούμενοι από τη μπάντα του Δήμου που για κάποιο ανεξήγητο λόγο παιάνιζε τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Ο Γιαννάκης Βογιατζής ερμήνευε τη μεγάλη του επιτυχία κρατώντας συμβολικά ένα ματσάκι σερνικοβότανο.

Η ένωση Καμπιονάτο των Αθηνών με επικεφαλής τον κηπουρό Αντώνη Νικοπολίδη ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Οι ραδικό-παραγωγοί δήλωσαν αμέσως τη συμπαράσταση τους.

ΣτΣ: Το σκίτσο είναι του Σπύρου Ορνεράκη.