23.1.09

Έκτακτη είδηση: Αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση

Σε σειρά διευθετήσεων και στοχευμένων παροχών προχωρά η κυβέρνηση αρχής γενομένης με αλλαγή στην ηγεσία της. Ο εκτελών-μετά τον ανασχηματισμό-χρέη πρωθυπουργού Γιώργος Σουφλιάς ορκίστηκε σήμερα κανονικός πρωθυπουργός. Ο Σαρακατσάνος πολιτικός ανέλαβε επισήμως τα νέα του καθήκοντα αμέσως μετά την ορκωμοσία του σήμερα το πρωί. Στη σεμνή τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος χρησιμοποιούσε ντουντούκα για την εκφώνηση του όρκου καθότι ο νέος πρωθυπουργός είναι λίγο περήφανος στα αυτιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα λειτουργεί σαν άτυπος σύμβουλος του κυρίου Σουφλιά σε θέματα που αφορούν οτιδήποτε άλλο εκτός από την άσκηση στοιχειώδους πολιτικής.

Προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού είναι το μοίρασμα χρημάτων προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο τμήμα των αναποφάσιστων που μετακινούνται ανενόχλητοι από το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο με αποτέλεσμα να εκλέγουν όποια κυβέρνηση γουστάρουν. Αν περισσέψει κανένα ψιλό κάτι θα φροντίσει να πάρουν και οι αναξιοπαθούντες από το ταμείο Φιλοπτώχου «Η καλή πλουσία»

Στην ατζέντα υπάρχει επίσης το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων που προτείνονται ρηξικέλευθες λύσεις όπως η αλλαγή της βαμβακοκαλλιέργειας με εκείνην της ινδικής κάνναβης που θεωρείται πιο προσοδοφόρα. Επί του θέματος συνδράμει με την τεχνογνωσία που διαθέτει ένα άλλο εξέχων στέλεχος της Δεξιάς παράταξης ο κ Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος διατηρεί φιλικούς δεσμούς με έμπειρους χασισοκαλλιεργητές και καταξιωμένους μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Θορυβημένη παρουσιάζεται με την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση της Κολομβίας γιατί θεωρεί ότι πλήττονται καίρια τα συμφέροντα της στη συγκεκριμένη αγορά.

Πέραν του αγροτικού τομέα η κυβέρνηση προωθεί τροπολογίες στη Βουλή για καταβολή επιδόματος θέρμανσης, ψύξης καθώς και καλλωπισμού τετραπόδων. Επιπροσθέτως προωθείται η πρόσληψη 2 500 000 Ελλήνων στο Δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου και καθήκοντα εκλογικών αντιπροσώπων της ΝΔ ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Παράλληλα με 10 000€ θα ενισχυθούν όσοι Έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες υπογράψουν δεσμευτικό συμβόλαιο ρίψης γαλάζιας ψήφου στις Ευρωεκλογές. Επίσης θα ανακοινωθεί και η μείωση της θητείας στο στράτευμα. Σαν αποτέλεσμα η διάρκεια της περιορίζεται στα 30 λεπτά παραμονής του νεοσύλλεκτου στο κέντρο εκπαίδευσης.

Ο Βαγγέλας Μειμαράκης που χαρακτηρίζεται ως η συνείδηση της παρατάξεως δήλωσε κατά την έξοδο του από το μέγαρο Μαξίμου κάτω από τις νεραντζιές υπό την μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη: «Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ‘ναι». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ταυτότητα της κυρά Δέσποινας ο υπουργός άμυνας δήλωσε: «Αι στο διάολο από δω χάμω, ζώα».

Σε δημόσιες δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη αποκηρύσσουν την εκλογολογία και το Σατανά υποστηρίζοντας ότι για τη δεινή θέση του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις εύθηνη κυρίως έχει γρουσούζης αιωνόβιος ψηλός Κριτικός με 10 γράμματα.