27.11.08

Ποιός έσβησε τα φώτα?

Μεγάλη πρεμούρα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός δικαιοσύνης Κ. Χατζηγάκης να αποφυλακίσει τον πρώην δικτάτορα Δ. Ιωαννίδη και τον θαλαμηπόλο του Νίκο Ντερτιλή. Ο κ Χατζηγάκης εκ πεποιθήσεως χεσμένους έχει τους απλούς φυλακισμένους, αλλά όταν πρόκειται για αγαπημένα του πρόσωπα κάνει ότι μπορεί ο άνθρωπος. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο Αποφυλάκισης Χουντικών με Μαλάκυνση, όπως είναι και η επίσημη ονομασία του, μετά την ψηφισή του οι προαναφερόμενοι μπορούν άνετα να αιτηθούν την αποφυλάκιση τους. Ως γνωστόν και οι δύο υποφέρουν από την συγκεκριμένη ασθένεια από τα γεννοφάσκια τους. Ιδιαίτερα ο Νίκος Ντερτιλής μπορεί να διεκδικήσει και επίδομα πρόνοιας καθώς τα έτη που ήταν φυλακισμένος εκτελούσε χρέη αποκλειστικής νοσοκόμας για το αφεντικό του. Στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε καριέρα με το όνομα «αδελφή Νίκος» κάτι που πολύ τον στεναχωρούσε. «Κουράστηκα να ξεσκατίζω το σκατόγερο. Τα καλύτερα μου χρόνια έφαγα δίπλα του. Με πήρε μπουμπούκι και με ξεζούμισε ο αλήτης» ξέσπασε σε τηλεφωνική συνέντευξη του σε γνωστό δημοσιογράφο.

Από την μεριά των πολιτικών κομμάτων δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή ενόχληση.
Από την ΝΔ η καλλίπυγος Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε υπέρ του νομοσχεδίου Αποφυλάκισης Χουντικών και πρότεινε μάλιστα την μετονομασία του σε νομοσχέδιο Αποφυλάκισης πρώην Συμβούλων Πρωθυπουργών και Φίλων Κρητικών Εμπόρων Ναρκωτικών. Ο προεδρεύων της Βουλής Δ. Σιούφας δεσμεύτηκε να το μελετήσει.
Το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ιδρώσει το αυτί του είπε ότι θα το ψηφίσει επί της αρχής επειδή οι δημοσκοπήσεις είναι υπέρ του και οι σύμβουλοι επικοινωνίας προτείνουν μετριοπάθεια εντός της Βουλής αν θέλει να γίνει κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα δει τι θα κάνει γιατί ο Κρόνος είναι στον Ερμή και δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις στη τύχη.
Το ΚΚΕ είναι εκνευρισμένο πάλι λόγο δημοσκοπήσεων και δεν θα το ψηφίσει γιατί η Αλέκα διανύει την αρνητική περίοδο της.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης την ώρα που μιλούσε στο βήμα κατουρήθηκε από τη χαρά του καθώς οι πολιτικοί του μέντορες θα είναι ξανά κοντά του και θα μπορεί να τους προσκύνα χωρίς να πηγαίνει κάθε τρείς και λίγο στο Κορυδαλλό και τον παρεξηγήσουν.