10.10.08

Business as usual

Ως γνωστόν οι διάσημοι επιχειρηματίες δεν χρησιμοποιούν taxi για τις μετακινήσεις τους στα επαγγελματικά τους ραντεβού. Προτιμούν αν υπάρχει η δυνατότητα εξεζητημένα μέσα που προσδίδουν κύρος αλλά προπάντων στυλ ανάλογα της μπίζνας που πρόκειται να κλείσουν. Ο γκουρού του real estate Εφραίμ για παράδειγμα χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις εκτός Αθηνών στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα όταν επισκεπτόταν δάση, παραλίμνιες εκτάσεις, βουνά και λαγκάδια που σκόπευε να ζητήσει να του χαρίσουν. Για τις μετακινήσεις του εντός πρωτευούσης επειδή είναι δύσκολο να κυκλοφορούν στρατιωτικά άρματα μάχης στη Κηφισίας εν καιρώ ειρήνης, έκανε τη καρδία του πέτρα και αρκέστηκε να μετακινείται με λιμουζίνες όπως οι κοινοί ζάμπλουτοι Έλληνες. Αν και τον ενοχλούσαν οι αναρτήσεις που ήταν σκληρές έπρεπε να κανονίσει τις δουλειές του.
Πριν κάνει το οτιδήποτε επισκέφτηκε γνωστό πολυκατάστημα και αγόρασε αθλητικά παπούτσια γιατί τα υπουργία έχουν πολλούς ορόφους και θα φουσκάλιαζαν τα πόδια του με τα σκαρπίνια. Όπως βλέπεται και στην αποκλειστική φωτογραφία επέλεξε το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί του έκανε κλικ.
Επισκέφτηκε σε πρώτη φάση όπως μαθαίνουμε τον κ. Ρουσόπουλο στην οικία του-προφανώς για να τον εξομολογήσει και να βγάλει την υποχρέωση που τον επισκεπτόταν συνεχώς ο υπουργός στο Grand Βατοπέδι Resort όπου διαμένει. Εν συνεχεία για καθαρά λόγους περιέργειας επισκέφτηκε τον κ. Δούκα στο υπουργείο του για να διαπιστώσει ιδίοις όμασοι αν όντως είναι τόσο ηλίθιος όσο φαίνεται. Με την ευκαιρία τον ευχαρίστησε που με μια υπογραφή του το Ελληνικό Δημόσιο του χάρισε τα πάντα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι τον ξεμάτιασε κιόλας. Τέλος επισκέφτηκε και τον κ. Μπασιάκο για να συγχαρεί την αδερφή του που διοικεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντί για αυτόν. Πληροφορίες φέρουν να επισκέφτηκε και τον αξιότιμο υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη και να τον συνεχάρη επίσης προσωπικώς για τους αθώους δικαστικούς που υπάρχουν στο σώμα οι οποίοι όταν βλέπουν αντίδικο με ράσα και φόνο να έχει διαπράξει τον αθωώνουν παμψηφεί.
Κατά τις επισκέψεις εις τας Αθήνας ο κύριος Εφραίμ φορούσε ράσα σε μαύρη απόχρωση χωρίς περιττά στολίδια παρά μόνο μια λεπτή ζώνη που κάποτε εικάζατε ότι φορούσε η ίδια η Παναγία.