31.10.08

Οι λιμοκοντόροι και ο σουρουκλεμές

28 δις € αποφάσισε να δώσει η καλή κυβέρνηση στους φτωχούς τραπεζίτες για την τόνωση της αγοράς. Οι τραπεζίτες φανερά προσβεβλημένοι από τα ψίχουλα αυτής της ελεημοσύνης δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου του κράτους για να πάρουν ότι γουστάρουν από μόνοι τους. Ο υπουργός Οικονομίας τους κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη και φρόντισε να τους ζητήσει σεμνά και ταπεινά συγγνώμη που δεν μπορούσε να τους δώσει περισσότερα επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα διαθέσιμα καθώς συνάδελφοι του υπουργοί πρέπει και αυτοί να βγάλουν το ψωμάκι τους. Έτσι με τον τρόπο αυτό οι καλές τράπεζες υπό την αιγίδα της καλής κυβέρνησης θα συνεχίζουν να χορηγούν δάνεια με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα του δανειολήπτη να αναπνέει ικανοποιητικά και να αποπληρώνει τις δόσεις μέχρι την ημέρα του μνημόσυνου του. Μετά τα βάρη μεταβιβάζονται «αμελλητί» στους κληρονόμους του.
Ο γνωστός υπάλληλος αραβική τσέπης που για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρείτε από τα media τραπεζίτης δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ότι δεν θα κάνει χρήση του πακέτου των 28 δις € γιατί δεν του φτάνουν ούτε για καραμέλες. Ο γνωστός σουρουκλεμές τόνισε ότι ανάμεσα στα επιχειρηματικά του (?) σχέδια είναι να αγοράσει τη Γη, το φεγγάρι, τους πλανήτες Άρη και Αφροδίτη καθώς και το 1/3 του γνωστού σύμπαντος δίνοντας το έναυσμα στις διεθνείς αγορές ώστε να σκεφτούν και άλλοι τις επενδύσεις στο υπερπέραν.
Ο γνωστός σουρουκλεμές συγκέντρωσε βλέμματα θαυμασμού απάντων των δημοσιογράφων καθώς την καυάφ του επιμελήθηκε γνωστός κομμωτής του ΙΚΑ Κυψέλης. Σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι προτιμάει να κουρεύεται στο ΙΚΑ που είναι πιο οικονομικό καθώς του προσφέρουν δωρεάν ταλκ στο σβέρκο για τους ερεθισμούς της «ψιλής».
Πληροφορίες που είναι στο στάδιο της επιβεβαίωσης φέρουν την επιτροπή σοφών που αποτελείτε από την ερμηνεύτρια κυρία Στέλλα Μπεζεντάκου, την ακαδημαϊκό Μαριάννα Ντούβλη και τον λόγιο Γιώργο Τσαλίκη να ετοιμάζουν την γραπτή παρέμβαση τους «δια την τόνωσιν της διεθνούς οικονομίας καθώς και τις προτάσεις των δια την έξοδον από την κρίσην». Θορυβημένος εμφανίζεται από αυτήν την κίνηση ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown.

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε σήμερα ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το μονόπρακτο «Τι έκανες στο πόλεμο καταλληλότερε;» καθώς διαδίδετε εντόνως τις τελευταίες ώρες ότι ο πρωταγωνιστής θα εμφανιστεί ενδεδυμένος με πλήρη εξάρτηση κομάντο -στολή παραλλαγής και φούμο. Όπως δήλωσε ο συγγραφές του έργου που έχει αναλάβει και τη σκηνοθετική επιμέλεια Βαγγέλας Μεϊμαράκης «Το ΠΑΣΟΚ προηγείτο με 2,5% στις δημοσκοπήσεις και πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα το φούμο θα βοηθήσει στην συσπείρωση των οπαδών του κυβερνόντος κόμματος που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείτε αδίκως»
Όσοι δεν πιάνετε το κανάλι της Βουλής μην αγχώνεστε, σκηνές της παραστάσεως θα προβληθούν ζωντανά από όλα τα έγκριτα δελτία ειδήσεων της χώρας.
Καλό κουράγιο.