27.9.08

Η αγριεμένη βασιλοπούλα

Επιτυχώς συγχυσμένος ήταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την χθεσινή ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος που ηγείται ακόμα. Ακολουθώντας τις οδηγίες  του γραπτού κειμένου με επιτυχία  κατάφερε να δείξει στο υπνωτισμένο κοινό του πώς μαλώνει τα δίδυμα τέκνα του όταν κάνουν σκανταλιές. Βέβαια τους αντίστοιχους λόγους στο σπίτι τους γράφει η πολυαγαπημένη σύζυγος Νατάσσα ενώ τον χθεσινό επιμελήθηκε ομάδα από μουτζαχεντίν της Δεξιάς υπο την εποπτεία του υπουργού επικρατείας και Πάσης Ελλάδος Θοδωρή Ρουσόπουλου. Πληροφορίες ότι συμμετείχε και στην συγγραφική ομάδα η κυρία Σάσα Μπάστα δεν έχουν διασταυρωθεί. Ακόμα.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας το libretto του ήτο ευγενής προς το ακροατήριο καλησπερίζοντας τους θερμά. Κατά αποκλειστικότητα κατάφερα  να εντοπίσω το χειρόγραφο κείμενο της ομιλίας και σας παραθέτω αποσπάσματα με τις σημειώσεις της συντακτικής ομάδος για να έχετε να θυμάστε αυτό το μάθημα πολιτικής ευπρέπειας:

(ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

(ΠΕΝΘΙΜΑ)Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, ένας δικός μας άνθρωπος, ένας μαχητής της Δημοκρατίας και της εθνικής συμφιλίωσης, ο Παύλος Μπακογιάννης, δολοφονήθηκε άνανδρα. Τιμούμε τους αγώνες του. Τιμούμε τη μνήμη του. Τιμούμε τη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας. Παύλο δεν σε ξεχνούμε!

Κυρίες και κύριοι,(ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ)

Κλείσαμε ένα χρόνο από τότε που οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. (ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ)Συναντιόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας. Ξέρουμε όλοι και τη διεθνή και την εσωτερική πραγματικότητα. Οι εντάσεις που ξεσπούν γύρω μας απειλούν τη διεθνή σταθερότητα και την ειρήνη. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας προσλαμβάνουν διαστάσεις, που απαιτούν εθνική επαγρύπνηση. Η διεθνής οικονομική κρίση ξεπερνά τις αντοχές των εθνικών οικονομιών και επηρεάζει σοβαρά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.(ΣΥΝΟΦΡΥΩΜΕΝΟΣ)

….

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,(ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΣ ΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΥΧΙ)

Όλοι ξέρουμε την πραγματικότητα στον Τόπο μας. Σε δύσκολες ώρες η ευθύνη για όλους μας, αλλά και για τον καθένα από μας χωριστά, γίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Οι πολίτες απαιτούν…

- να αφοσιωθούμε στο έργο που μας ανέθεσαν.(ΔΩΣΕ ΤΕΜΠΟ)

- Να μην υποχωρήσουμε μπροστά στις δυσκολίες.(ΔΩΣΕ ΤΕΜΠΟ)

- Να μη σταματήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο Τόπος. .(ΔΩΣΕ ΤΕΜΠΟ)

Ξέρουμε όλοι τις αδυναμίες, αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Οικονομία μας. Ξέρουμε όλοι τις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα...(ΠΙΕΣ ΝΕΡΌ)

- που δυσχεραίνουν τα αναγκαία βήματα, .(ΔΩΣΕ ΤΕΜΠΟ)

- που κοστίζουν ακριβά στους φορολογούμενους, .(ΔΩΣΕ ΤΕΜΠΟ)

- που εξοργίζουν, πολλές φορές, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.(ΧΑΛΑΡΑ)

….

(ΧΩΣΤΑ) Δίλημμα δεν έχω κανένα. (ΧΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ) Όχι στο συνεχές πριόνισμα της Κυβέρνησης. Όχι στην υπονόμευση. Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια. (ΧΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ) Ας ανατρέψει, ας ρίξει την Κυβέρνηση.(ΣΦΙΞΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ) Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση. Ασκώ την πολιτική που επέλεξαν οι πολίτες, την πολιτική που χρειάζεται η Πατρίδα μας.

(ΧΩΣΤΑ) Είμαι εδώ αφοσιωμένος σε σταθερές αρχές και αξίες. (ΧΩΣΤΑ) Είμαι εδώ με ξεκάθαρη αντίληψη για τα δημόσια αξιώματα. Είμαι εδώ για να υπηρετώ την Πατρίδα μου. Είμαι εδώ για να υπηρετώ όλους τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί πίστεψα και πιστεύω σ’ ένα καλύτερο αύριο για όλους.(ΣΒΗΣΙΜΟ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ-ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΩ)

Μπράβο αγορίνα

Ριρής

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον κλακαδόρο της αιθούσης Βαγγέλη Μειμαράκη που είχε ετοιμάσει ένα πανθομολογούμενος εξαιρετικό pre-show με μπαλόνια-κλόουν αλλά και  νταβατζιλίκια σε ντεμέκ αντάρτες καθώς και μια μίνι παρουσίαση της αγοράς real estate της χώρας μας για να ενημερωθούν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ για ευκαιρίες επενδύσεων εκμεταλλευόμενοι τα κρατικά τους πόστα. Το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα βουρκωμένα μάτια των θεατών επιβεβαίωσαν την εξαιρετική  ερμηνεία του ομιλητή. Κανείς δεν πρόσεξε το μειδίαμα στο χαριτωμένο πρόσωπο του κυρίου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που οραματιζόταν το λαμπρό πολιτικό μέλλον της θυγατέρας του.