30.7.08

Pakis returns

Τη Ρόδο επισκέφτηκε ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος λόγω τις πυρκαγιάς αφού μόνο αυτός είχε μείνει Αθήνα καθώς σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται στη Πάρο που ευτυχώς δεν έχει δάση και είναι ασφαλές μέρος για διάσημους παραθεριστές.
Ο υπουργός εσωτερικών που πολύ εύστοχα είχε επισημάνει πέρσι το Μάρτη την ετοιμότητα του κράτους ενόψει πιθανών πυρκαγιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τα γνωστά σε όλο το πλανήτη αποτελέσματα επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές όπως ορίζει το έθιμο.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο είχε σβήσει από μόνη της καθώς ως γνωστόν κάθε νησί περιβάλετε από θάλασσα. Η χλωρίδα της Ρόδου εντοπίζεται πλέον μόνο στις παραλίες και την αποτελούν τα φύκια που ξεβράζει η θάλασσα καθώς και πιστοί ντόπιοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος που κάνουν τα μπάνια τους.

Ο κ Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της πτήσης του με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές πετούσε φακές που «πιάνουν» και εύκολα δίνοντας έτσι το έναυσμα να ξεκινήσει η άμεση αναδάσωση του τόπου.
Ο υπουργός κατά την ομιλία του σε αρμόδιους τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το καμένο δάσος να ξαναγίνει δάσος για να το ξανακάψουν και να το ξανακάνουν δάσος για να ξανακαεί μέχρι οι Ροδίτες να κατανοήσουν ότι αν μείνει για πάντα καμένο θα είναι προς όφελος τους αφού θα μπορούν να χτίζουν πλέον και εμπορικά κέντρα σε σπηλιές και το όμορφο νησί θα μπορεί επιτέλους να γίνει όσο σκατά είναι και η πρωτεύουσα Αθήνα.

Ο κ Παυλόπουλος φρόντισε να μην αφήσει εικόνα αγίου χωρίς να πάει να προσκυνήσει παρέα με τις κάμερες διατηρώντας το ύφος του λυπημένου πολιτικού που τον είχαν συμβουλέψει οι ειδικοί να φορέσει. Ήταν τέτοιος ο ζήλος του που προσκύνησε και κάτι αφίσες της ‘Άντζελας Δημητρίου που βρήκε κολλημένες σε κολόνες αφού πρώτα σταυροκοπήθηκε βέβαια.

Πληροφορίες που φέρουν την ίδια την εικόνα τη Παναγίας της Τσαμπίκας να έβγαλε χέρι και να τον μούντζωσε λίγο πριν την προσκυνήσει δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθούν καθώς πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται οτι η Μεγαλόχαρη τον καρπάζωσε κιόλας.