18.6.08

Ντομάτες στα GUCCI

Το «πράσινο φως» για την ίδρυση της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς (ΥΠΕΑ) άναψε χθες η κυβερνητική επιτροπή έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Φώλια και του υφυπουργού Γ. Βλάχου. Πρόκειται για μία υπηρεσία, όπως περιέγραψαν η οποία θα εποπτεύεται από ειδική γραμματεία και θα έχει πολλές αρμοδιότητες κοστολογικών ερευνών, αγορανομικών ελέγχων και τιμοληψιών. Σύντομα, για τη δημιουργία της θα κατατεθεί νομοσχέδιο. Μέχρι να συμβεί αυτό θα αναβιώσει το κατοχικό σύνδρομο στη χώρα μας και ξεχασμένα επαγγέλματα όπως αυτό του γερολαδά και του μαυραγορίτη θα αναβιώσουν επίσης.

Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στη κυβέρνηση να προσλάβει 200 χαραμοφάηδες που τους χρωστάει χάρη από κάτι αφισοκολλήσεις που έκαναν προεκλογικά για υποψηφίους της. Επιπροσθέτως θα φανεί και στη κοινή γνώμη ότι κάτι κάνουν για την ακρίβεια τώρα που η φέτα ξεκίνησε να πουλιέται και στα κοσμηματοπωλεία Καίσαρη δίπλα στα IWC και τα Rolex σε ειδικές προθήκες.

Γνωστά καταστήματα πολυτελών ειδών όπως τα GUCCI, τα LUIS VUITTON καθώς και τα Ermenegildo Zegna αποφάσισαν σε ένα πιλοτικό στάδιο να παρουσιάσουν στους καταναλωτές τους παράλληλα με τις κολεξιόν τους ντομάτες αγγουράκια ελίτσες πιπερίτσες βλίτα και κολοκυθάκια. Αν πετύχει το πείραμα θα ακολουθήσουν και αλίπαστα όπως σαρδέλες λακέρδα ρέγγα καθώς και όσπρια με τη οκά. Οι τιμές θα είναι αντάξιες του οίκου που εκπροσωπούν άρα αυτόματα φθηνότερες και από τις λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο είναι το 42ο μέτρο κατά της ακρίβειας από τα 41 που θέσπισε ο κ. Φώλιας. Η χρηματοδότηση του θα υποστηριχτεί από τα ψιλά του ταμείου πυροπαθών πέρυσι, που δεν έχουν επενδυθεί σε δομημένο ομόλογο.

Την ίδια στιγμή όμως, η κυβέρνηση τροφοδοτεί την κρατική κερδοσκοπία, με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και των υπηρεσιών που παρέχουν κλειστά επαγγέλματα όπως πρωθυπουργός, υπουργός, διοικητής ΔΕΚΟ, κομματόσκυλο και καβατζομένος φίλος. Η αμόλυβδη βενζίνη έκανε νέο ρεκόρ εποχών στη χώρα μας, αλλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και έχει δικαίωμα παρέμβασης στις τιμές, εντούτοις δεν το πράττει γιατί θεωρεί ότι λεφτά οι Έλληνες έχουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να απάντησε στο πόσο ακριβή είναι μια φραντζόλα ψωμί με τη ρήση «Ε ας φάνε παντεσπάνι!» είναι μάλλον ψευδείς.

Η ιστορία όντως κάνει περίεργα γυρίσματα!