30.6.08

The phantom menace

Συνεχίζεται η κατρακύλα της έντιμης και εύθραυστης Δημοκρατίας μας. Μετά τους πράσινους σειρά έχουν οι γαλάζιοι Jedi να περπατήσουν στο μονοπάτι της ξεφτίλας και να γίνουν περίγελος στο πανελλήνιο σε πρώτη φάση και αργότερα στον υπόλοιπο γαλαξία. Ο σεμνός και ταπεινός «καταλληλότερος» είναι σε αναρρωτική κάπου στη Ραφήνα λόγω συγκάματος στα μπούτια και κάνει πώς δεν ξέρει τίποτα για τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα. Έχει βάλει εμπροσθοφυλακή στα δύσκολα όπως συνηθίζει τον κυβερνητικό Jedi Θ. Ρουσόπουλο να φωνάζει: «Όποιος έκανε κακάκια να βγει και να το πει γιατί μας πείρε και μας η μπόχα» για να διασκεδάσει τους δημοσιογράφους που τους έχει φάει η ζέστη καλοκαιριάτικα και έχουν πήξει να ακούν τις μαλακίες του.

Ο κακός γερουσιαστής Δικαιοσύνης είναι εξαφανισμένος αλλά φρόντισε να δώσει σαφείς εντολές στον υφιστάμενο του εισαγγελέα Π. Αθανασίου μη κάνει καμία μαλακία και ακουστεί το όνομα κανενός υπουργού τους σε καμία κατάθεση γιατί τον φαντάζεται να συνεχίζει τη καριέρα του θυροκολλώντας δικαστικές αποφάσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων μπουρδέλων της Φυλής. Σοφά ποιούμενος λοιπόν ο πιστός εισαγγελέας δεν ρωτά τα ονόματα υπουργών που επιβεβαιώνεται ότι συνταξίδευαν με τον εκπρόσωπο του γερμανού χορηγού όπως καταθέτουν οι μάρτυρες.

Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύω από τη Ελευθεροτυπία:

Ιδού τι ρωτά ο εισαγγελέας:

«Τι αφορά η αλληλογραφία που αναφέρεται σε πρόγραμμα επίσκεψης με ιδιωτικό τζετ και φιλοξενία σε Μόναχο, Φρανγκφούρτη, Γουέστιν Λειψίας, Ζάλτζμπουργκ από 16-6-2005 ,μέχρι 20-6-2005, που διοργανώθηκε από τον κ. Χριστοφοράκο; Ποιοι συμμετείχαν στο ταξίδι αυτό; Στο ταξίδι αυτό συμμετείχε και κάποιος υπουργός και αν ναι, γνωρίζετε το όνομα του υπουργού; Τέλος, τα έξοδα του ταξιδιού καλύφθηκαν από την εταιρεία ή από τον ίδιο τον κ. Χριστοφοράκο
Και η Αιτακερίνη Τσακάλου απαντά:

«Απ' ό,τι θυμάμαι συμμετείχαν ο κ. Χριστοφοράκος, συνοδεύοντας τα παιδιά του, οι κ.κ. Αλέξανδρος Λέτσας, Αθανάσιος Λασκαρίδης και κάποιος υπουργός. Η συμμετοχή του υπουργού προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία. Οσον αφορά το θέμα των εξόδων, μπορεί να ελεγχθεί από τις αναλύσεις των χρεώσεων της εταιρικής πιστωτικής κάρτας του κ. Χριστοφοράκου, που φυλάσσονται στο αρχείο φροντίδας του κ. Μικέ».

Όπως καταλάβατε δεν υπάρχει λόγος να μάθουμε το όνομα του υπουργού. Δεν είναι σωστό να γινόμαστε και «κατίνες» θα σκέφτηκε σίγουρα αυτό το άξιο τέκνο της δικαιοσύνης που κάνει ότι μπορεί να σώσει γαλάζια τομάρια.
Με τις υγειες μας καλοί μου άνθρωποι που θα έλεγε και ένας εξαίρετος κωμικός μας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε επειδή τα καλύτερα έρχονται : May the force be with us!