27.6.08

007

Ο James Bond σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προσελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση για να ανακαλύψει ποιοι από το κυβερνών κόμμα έκαναν μπίζνες με την Siemens. Αν ο διάσημος πράκτωρ ανακαλύψει μπλε λαμόγια δεν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή που έχει λυσσάξει να ζητάει σε κάθε ευκαιρία ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν όμως βρει και άλλα πράσινα λαμόγια να τα παίρνουν, η κυβέρνηση θα εγκρίνει τη σύσταση Ιεράς Εξέτασης στα πρότυπα της Ισπανικής όπου οι αντίπαλοι θα καούν δημοσία δαπάνη έξω από το Ζάππειο, που έχει και άπλα, σε μια σεμνή τελετή ταπεινού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός έχει κλάσει μέντες και το παίζει άνετος. Στο πολιτικό του γραφείο όλοι κυκλοφορούν με αντιασφυξιογόνες μάσκες και κάνουν πως είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό για να μην τον προσβάλλουν τον άνθρωπο. Ο πρωθυπουργός τα χει πάρει στο κρανίο και με τον Γιώργο Παπανδρέου που προτείνει να μην κλίσει η Βουλή το καλοκαίρι για να δούνε-και καλά- τι θα κάνουν με την υπόθεση Siemens «Εδώ δεν δουλεύω τις καλές τις μέρες το καλοκαίρι θα τη κάνω τη μαλακία? Δεν σφάξανε να πείτε στο ζαβό» εκμυστηρεύτηκε σε άτομο που βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή επικοινωνίας» μαζί του.

Το ενδεχόμενο όμως να συσταθεί εξεταστική επιτροπή μέσα στο καλοκαίρι είχε εκμυστηρευτεί πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη στο μπαρμπέρη της μια μέρα που είχε πάει για ξύρισμα. Την ίδια μέρα στον ίδιο μπαρμπέρη βρέθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης για ένα φρεσκάρισμα και έμαθε τα νέα. Αργότερα σε δηλώσεις του ο υπουργός επεσήμανε: « Η χρησιμότητα των εξεταστικών επιτροπών είναι αναμφισβήτητη για τις δημόσιες σχέσεις μιας καλής κυβέρνησης. Εάν προκύψουν βέβαια από τις ανακρίσεις συγκεκριμένα ενοχοποιητικά στοιχεία για σαφείς ευθύνες πολιτικών προσώπων εμένα να με χέσετε»

Μόλις εχθές ο πρωθυπουργός τόνιζε: «Η ΝΔ δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή» και λίγο αργότερα πληροφορίες θέλουν την ίδια την ΝΔ να του τηλεφώνησε και να του είπε να μη βάζει και στοίχημα για αυτό γιατί θα το χάσει.

Η απόδοση που δίνει πάντως επίσημα ο ΟΠΑΠ για την εμπλοκή στελεχών της ΝΔ με τη Siemens είναι 1,20. Συστήνω ανεπιφύλακτα να το παίξετε γιατί ήδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης άνοιξε το στόμα του και κελαηδά για τέκνα πρώην πρωθυπουργών της Δεξιάς.

Το MEGA με δελτίο τύπου ενημέρωσε ότι παρόλο τη σοβαρή πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα με την υπόθεση Siemens οι επαναλήψεις του ΡΕΤΙΡΕ θα προβληθούν κανονικά.