12.5.08

Γαργάλατα, γαργάλατα.


Εξαιρετική ήταν η παράσταση του έργου "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία" που ανέβηκε στην σκηνή του ιδρύματος Κ. Μητσοτάκης με τον "επίτιμο" στο πρωταγωνιστικό ρόλο του Καλού Αποστάτη. Η ερμηνεία του ήταν κατά γενική ομολογία μεγαλειώδης Ο κύριος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επιστρέψει στη σκηνή πολλές φορές εξαιτίας του παρατεταμένου χειροκροτήματος. "Αν ζούσε ο Μακιαβέλι θα υποκλινόταν στο μεγαλείο αυτής της προσωπικότητας" δήλωσε γνωστός σεμνός και ταπεινός Δεξιός που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στο καμαρίνι του κυρίου Μητσοτάκη η ουρά έφτανε μέχρι το δρόμο για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία μαζί του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν την κυρία Έλσα Παπαδημητρίου να έβγαλε το σουτιέν της για να της υπογράψει αυτόγραφο στα στήθια.

Επίσημη προσκεκλημένη της παράστασης ήταν η Ιστορία αυτοπροσώπως η οποία και αρνήθηκε να παρευρεθεί προτιμώντας γνωστό κλαμπ της παραλιακής. Σε μία σύντομη δήλωσή της η κυρία Ιστορία τόνισε ότι προτιμάει να συναναστρέφεται ωραίους και έντιμους ανθρώπους και όχι ξεπεσμένους ξετσίπωτους γέρους με "αδύνατη" μνήμη που ζητούν απεγνωσμένα άφεση αμαρτιών από εκείνη. Στο σύντομα μήνυμα της πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη αν επιθυμεί άφεση αμαρτιών να απευθυνθεί στην ενορία που ανήκει και ποτέ ξανά σε αυτήν. Τον προέτρεψε δε να αφήσει της μαλακίες με τα συμπόσια κοτζάμ άντρας και να αρχίσει τα ζάρια γιατί ζάρια ξέρει να παίζει και ο Χάρος που τον ψάχνει.

Στη παράσταση σταθμό για τα θεατρικά δρώμενα της χώρας ο κ Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες σε όλους τους άλλους για την αποστασία εκτός από αυτόν. Ο άνθρωπος δεν φοβάται τίποτα και το αποδεικνύει περίτρανα αφού όλοι όσοι κατηγόρησε ότι έφταιγαν είναι πεθαμένοι. Δεν φοβάται μη βρυκολακιάσουν και τον κυνηγήσουν γιατί ξέρει ότι οι βρυκόλακες δεν υπάρχουν. Επίσης είναι σίγουρος ότι ακόμα και εκεί που βρίσκονται τον έχουνε χεσμένο.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ισχυρίστηκε ότι για την αποστασία έφταιγε ο Γέρος της Δημοκρατίας(!) και το νεαρό της ηλικίας του Κοκού(!) Συγκεκριμένα είπε ότι ο πρώτος "ενέπαιζεν τον Λαόν" και ο δεύτερος "ενέπαιζεν τον μπούτσον του" γιατί είχε καύλες και η γυναίκα του ήταν ετοιμόγεννη "Είχε θολωμένο το μυαλό ο Κοκός" τόνισε με νόημα. Χωρίς αιδώ έπιασε στο στόμα του και έναν άλλον πεθαμένο που όταν ήταν στην ζωή δεν τον μνημόνευε γιατί τον φοβόταν. Συγκεκριμένα είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εν μέρει υπεύθυνος της αποστασίας εξαιτίας της συμμετοχής του στην οργάνωση ΑΣΠΊΔΑ. Σε αυτή του την αποστροφή του σταμάτησε απότομα και κοίταξε προς τα πάνω γιατί κουνήθηκαν οι πολυέλαιοι χωρίς λόγο και το κοινό αγριεύτηκε . "Τελείωνε μας ανατρίχιασες " του φώναξε η σύζυγος από τη κουίντα και εκείνος ολίγον χλομός υποκλίθηκε στο κοινό του που τον αποθέωσε καταχειροκροτώντας τον φωνάζοντας "Γαργάλατα γαργάλατα" αλλά και "Αλεξία πάρε θέση!"

Οι παραστάσεις προβλέπεται να πάρουν παράταση.Τις Κυριακές θα υπάρχει και μια extra λαϊκή. Έτσι θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη ξεφτίλα του ανθρώπου εκείνου που οδήγησε τη χώρα στην πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας της.

ΣτΣ: Την εξαιρετική φωτογραφία τη βρήκα εδώ.