9.4.08

Vampires


Πολλά μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που πρόκειται να θεσπίσει νόμους για να κατατροπώσει τους bloggers. Αυτά τα σιχαμένα και αιμοσταγή πλάσματα, με τα μεγάλα δόντια που μάλλον πετάνε κιόλας, άλλη δουλειά δεν έχουν από το να εκφράζονται δημόσια και ελεύθερα. Συνεπώς είναι επικίνδυνα για τη καλή κυβέρνηση.
Οι bloggers είναι εκδότες του εαυτού τους. Δεν εξαρτιόνται από κανένα φορέα εξουσίας. Η κυβέρνηση αυτό δεν το θέλει. Με τίποτα!
Δεν είναι δυνατόν όλα -μα όλα- τα ΜΜΕ της χώρας να υποκλίνονται στη μεγαλειότητα της και να υπάρχει ένα μέσο που δεν θα το κάνει αυτό. Ντροπή. Τι καταντήσαμε; Δημοκρατία; Αίσχος. Η καλή κυβέρνηση μια δημοκρατία ακρωτηριασμένη εκπροσωπεί και ως τέτοια θέλει να παραμείνει.
Μερικοί bloggers κυνηγούν πάσης φύσεως μαλάκα που ασύδοτα κυβερνάει από κάθε μετερίζι αυτό το τόπο και τον σχολιάζουν συνήθως καυστικά και με ιδιαίτερη επιτυχία. Δηλαδή με τέτοιο τρόπο που κανένα άλλο ΜΜΕ δεν θα τολμούσε να κάνει, ελέω χρημάτων. Στη τελική αν είσαι και μαλάκας δεν σου αρέσει να στο φωνάζουν κιόλας. Είναι αγένεια!
Άλλοι bloggers ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνος σε αυτά που περνάς. Δεν υποφέρεις μόνο εσύ. Υπάρχουν και άλλοι. Πολλοί. Δεν είσαι εσύ προβληματικός. Ο τόπος που ζεις είναι. Μπορεί να καταλάβεις κιόλας ότι αυτοί που ασκούν εξουσία είναι οι προβληματικοί. Και αυτό δεν θα το θέλουν εκείνοι.
Άλλοι bloggers μιλάνε για τα χόμπι τους, για τους εαυτούς τους για τις δικές τους πατρίδες και έτσι θα μπορέσεις να μάθεις και άλλα πράματα πιο ενδιαφέροντα από την αυτοκτονία ενός μπουχέσα που όταν πηδούσε αμφισβητούσε τον ανδρισμό κάποιου μπάμια. Αφού τον αμφισβητείς και εσύ τον μπάμια σε πιο ουσιαστικά ζητήματα γιατί προσποιείσαι το αντίθετο; Μήπως επειδή βλέπεις τηλεόραση και μπερδεύεσαι; Μπράβο! Έτσι πρέπει.
Εξαιρετικά επικίνδυνοι είναι επίσης κάποιοι bloggers που φτιάχνουν ομάδες και ανταλλάσσουν ιδέες.Καθαρές ιδέες. Όχι βρώμικες. Μερικοί επίσης έχουν και το χάρισμα να γράφουν όμορφα πράματα που μιλούν στη ψυχή σου. Να τη γλυκάνουν. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Όχι για σένα. Για σένα είναι σωτήριο. Για άλλους είναι επικίνδυνο...
Η καλή κυβέρνηση έφτασε να αναπολεί το ένδοξο παρελθόν της όταν οι «bloggers» εκείνων των εποχών γέμιζαν τα νεκροταφεία λόγω ξαφνικών και απρόσμενων θανάτων (συνήθως τροχαία ατυχήματα ή ροπαλιές στο κεφάλι) και άλλοι ούρλιαζαν από βασανισμούς στα υπόγεια νεοκλασικών του κέντρου για να μαθαίνουν οι υπόλοιποι. Ωραίες εποχές! Ασφαλείς για την ακρωτηριασμένη δημοκρατία!
Ας αφήσουν λοιπόν οι βουρβούλακες οι bloggers τις κασκαρίκες περί ελευθερίας στο διαδίκτυο και άλλα τέτοια επικίνδυνα πράγματα για την εξουσία και ας υποστούν και αυτοί τους κανόνες της ακρωτηριασμένης δημοκρατίας. Γιατί νεοκλασικά στο κέντρο υπάρχουν ακόμα. Η χρήση τους έχει αλλάξει...Αλλά αυτό διορθώνεται.
ΣτΣ: Aφιερωμένο στον tzonako.