13.4.08

Μια βρεγμένη... Σανιδα



Η φράση " Αφεντικά και δούλοι σκατά γινήκαμε ούλοι" περιγράφει με σαφήνεια την εκτίμηση του υπουργού δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη σχετικά με το χάος που προκάλεσε στους κόλπους της δικαιοσύνης η δίωξη του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου εισαγγελέων Ελλάδας Σωτήρη Μπάγια. Ο κ.Μπάγιας δήλωσε για τις περίεργες προαγωγές που συμβαίνουν στο δικαστικό σώμα: "Αν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική Δικαιοσύνη στις μεταξύ μας εσωτερικές σχέσεις τι είδους Δικαιοσύνη απονείμουμε προς τα έξω;" Τσίπα δεν έχει πάνω του ο άνθρωπος? Η καλή κυβέρνηση κατάφερε επιτέλους να κάνει το αυτονόητο πραγματικότητα ασκώντας το περιβόητο βέτο και πάνω στα πανηγύρια για κάτι που και η Στέλλα Μπεζεντάκου θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός, άνοιξε ο κ.Μπάγιας το στόμα του και μίλησε την αλήθεια.
Ως γνωστόν η αλήθεια τσούζει! Και η κυβέρνηση υποφέρει από τέτοιου είδους τσουξίματα στη κωλάρα της μιας και δε λέει να εννοήσει ότι βρισκόμαστε στο 2008 και όχι στα μέσα του 1950 για να μπορεί να κάνει ότι θέλει αδιαφορώντας για θεσμούς και κατοχυρωμένες μετά από αιματηρούς αγώνες ελευθερίες. Ελευθερίες που ποτέ δεν ήταν αυτονόητες για τον τόπο μας.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη (φώτο) προσερχόμενη στο πάρτι που διοργάνωσαν προς τιμή της έγκριτοι γαλάζιοι δικαστικοί για τον εορτασμό τις 100ης υπόθεσης που μπαίνει στο αρχείο ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για τις εξελίξεις. Κραδαίνοντας συμβολικά μια βρεγμένη... Σανιδα δήλωσε στους δημοσιογράφους: " Αυτά παθαίνουν όσοι τολμούν να τα βάζουν μαζί μου αγόρια". Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αφού φίλησε τον κ.Χατζηγάκη στο μέτωπο προσήλθε στο χώρο του πάρτι αλα μπρατσέτα μαζί του. Τη γούνα της κρατούσε με ευλάβεια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Λίγο νωρίτερα ο κ.Χατζηγάκης κοιτώντας προς τον ουρανό φοβούμενος μη πέσει φωτιά και τον κάψει ζωντανό δήλωσε: "Τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχουν μεν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, ωστόσο εκ της ιδιότητάς τους ως δικαστικών λειτουργών δεν επιτρέπεται να αγνοούν ή να παρακάμπτουν τη δικαστική ιεραρχία" Σε απλά ελληνικά ο υπουργός συμφωνούσε απόλυτα με την δίωξη που ασκήθηκε λέγοντας φυσικά ότι όλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε κριτική αλλά σε καμία περίπτωση στην εξουσία. Ο υπουργός με αυτή τη δήλωσε έκλεισε το μάτι σε ένα γνωστό γαλάζιο σωματοφύλακα της κυβέρνησης που πήρε τη πρωτοβουλία να ασκήσει δίωξη στον κ. Μπάγια και ξεκίνησε το χάος. Για άλλη μια φορά θα διασκεδάσουμε στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τους εταίρους μας. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας κάνουν καινούργιο συκώτι κάθε φορά που ακούν τα κατορθώματα της καλής κυβέρνησης μας. Το δικό μας συκώτι βέβαια υποφέρει άλλα...τα΄θελε και ο δικός μας ο κώλος.
Είναι σημαντικό δε να σας πω ότι o κ.Χατζηγάκης έχει λυσσάξει να θεσπιστεί νομοσχέδιο που θα ελέγξει άμεσα την ελευθερία στο διαδίκτυο και ειδικά τους bloggers. Επιπροσθέτως ο κ.Χατζηγάκης θεωρεί πολιτικό μέντορά του (!) τον άνθρωπο εκείνο που ο Αλέξανδρος Παναγούλης είχε ονοματίσει ανοικτά με στοιχεία ότι συνεργάστηκε με τη χούντα. Τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο Παναγούλης αυτό το πλήρωσε με τη ζωή του. Έτσι για να μη ξεχνάμε.

ΣτΣ: Αν σας κάνει εντύπωση η ομολογουμένως εξαντρίκ επίσημη εμφάνιση της αξιότιμης Ελληνικής Δικαιοσύνης παρακαλώ σκεφτείτε ότι :(α) ως γνωστόν είναι τυφλή και (β) τις έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη άπαντες σε αυτή τη χώρα- κυρίως οι πολιτικοί μας. Αυτοί οι λόγοι νομίζω δικαιολογούν την απαράμιλλη εμφάνισή της.