1.2.10

Αρμαγεδδών

Με κομμένη την ανάσα οι διεθνείς αγορές παρακολουθούν την διεύρυνση των spread ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα που φιλοξενείται στην κεντρική σελίδα των Financial Times η ανακοίνωση του χωρισμού του ζεύγους Μενεγάκη – Λάτσιου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Σας τα είχα πει εγώ» σημείωσε με νόημα ο γνωστός τερατολόγος των αγορών Nuriel Rubini.

Τα νέα του χωρισμού του διάσημου ζεύγους έφτασαν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Νταβός όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum επιβαρύνοντας ιδιαίτερα το ήδη βαρύ κλίμα για την χώρα μας. Ο πρόεδρος Barack Obama απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό και συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι παρόμοιους κινδύνους αντιμετωπίζουν και οι ΗΠΑ καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο χωρισμός της Angelina Jolie και του Brad Pitt.

Για συντονισμένη επίθεση κατά του έθνους έκανε λόγω από άμβωνα ο μητροπολίτης των ανοιχτόχρωμων ελλήνων Άνθιμος σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αφυπνίσει το λοβοτομημένο κοινό του. Βλέποντας όμως απέναντι του τον Πανίκα Ψωμιάδη να τον έχει «ψιλοπάρει» βγάζοντας και σαλάκια απελπίστηκε και έκλαψε βουβά.

Εντωμεταξύ οι κραδασμοί του συγκλονιστικού γεγονότος έπληξαν και την ελληνική τηλεόραση που φημίζεται διεθνώς για το υψηλό επίπεδο ποιότητας της. Με κοινό έκτακτο δελτίο τύπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί STAR ALPHA και ALTER ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή το βράδυ κόπηκε ξαφνικά η περίοδος των συντελεστών των μεσημεριανών εκπομπών τους. Η διάσημη αστρολόγος Μπέλλα Κυδωνάκη επιστρατεύτηκε να διαλευκάνει το μυστήριο καθώς είναι γνωστό ότι δεν συνηθίζεται σε άντρες να αδιαθετούν. «Υπάρχει αστρολογική σύγκρουση. Όλα είναι πιθανά» φέρεται να δήλωσε.