16.3.09

The curious case of Benjamin Netanyahu

40 ημέρες χρειάστηκε να περάσουν για να σχηματιστεί κυβέρνηση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες αυτό συνέβη γιατί οι πολιτισμένοι Εβραίοι τίμησαν με αυτό τον τρόπο τις σφαγές που προκάλεσαν στους απολίτιστους Παλαιστίνιους, τελώντας συμβολικά ένα μνημόσυνο.Κατά την διάρκεια της τελετής ανακοινώθηκε και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στο άκουσμα των ονομάτων των πολιτικών που συμμετέχουν σε αυτήν ο λαός της Παλαιστίνης έχει ήδη αρχίσει να βράζει το στάρι για τους νεκρούς που θα ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα ο δεξιός Benjamin Netanyahu που έστησε την πολιτική του καριέρα πάνω στο πτώμα του μεγαλύτερου αδερφού του Yonotan συμφώνησε και σχημάτισε κυβέρνηση με το ακροδεξιό αντίπαλο του Avigdor Lieberman. Γύρω τους μαζεύτηκαν σαν τις μύγες στα σκατά και άλλα μπουμπούκια της πολιτικής σκηνής του Ισραήλ που σε κανονικές συνθήκες δεν θα κυβερνούσαν ακόμα και αν τους διόριζε ο βασιλιάς Σολόμωντας ο ίδιος.
Ο κύριος Netanyahu αν και μεγάλος χαμένος των εκλογών της 10 Φεβρουαρίου συμπεριφερόταν σαν πρωθυπουργός ενώ η μεγάλη κερδισμένη με το νεόκοπο κόμμα Kadima, Tzipi Livni έκανε τη πάπια για να εξασφαλίσει σίγουρη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Μέχρι τότε ελπίζει ότι η νέα κυβέρνηση που ορκίζεται μάλλον σήμερα δεν θα έχει αφήσει όρθιο στη Παλαιστίνη ούτε ξεραμένο ραδίκι από τους βομβαρδισμούς που θα ξανακάνει και όταν θα έρθει η ίδια στα πράματα θα είναι πιο κάλμα η κατάσταση.Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έτερος συγκυβερνήτης-και πλέον-υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κύριος Lieberman είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει την σημαντική εμπειρία του από το επάγγελμα του στη διεθνή σκηνή. Ο κύριος Lieberman ήταν «μπράβος» σε νυχτερινά μαγαζιά πριν ασχοληθεί με την πολιτική.
Για την ιστορία πρέπει να θυμηθούμε ότι όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα κυβερνούσαν οι Εργατικοί που θεωρούνταν μετριοπαθείς, παρόλα αυτά περισσότεροι απο1400 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν (60% από τα θύματα παιδιά). Δεν χρειάζεται να προβλέψουμε πόσοι Παλαιστίνοι θα σφαγιαστούν από την νέα κυβέρνηση που έχει κάνει σαφές ότι η μετριοπάθεια της φέρνει αηδία. Όπως οι Παλαιστίνιοι.