13.3.09

Οι εργολάβοι

Εργολάβους κέρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλους του παρευρισκομένους στη βουλή κατά την χθεσινή συζήτηση για την εξωτερική(?) πολιτική. Είναι υπέροχο που οι πολιτικοί μας αποφάσισαν να κουβεντιάσουν πολλές ώρες για κάτι που στην ουσία δεν υφίσταται.
Ο επίτιμος πρωθυπουργός αν και τους λιγουρευόταν αρνήθηκε να πάρει δείχνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία του για τις δηλώσεις νωρίτερα του κυρίου Παπανδρέου περί εργολαβίας της ΝΔ με την ακροδεξιά του ΛΆΟΣ. Ο κύριος Παπανδρέου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ευχαρίστως θα του έφερνε καπέλο το κουτί με τα γλυκά αλλά συγκρατήθηκε γιατί είναι μετριοπαθείς και χαμηλών τόνων. Αντιθέτως ο κύριος Πάγκαλος που δεν είναι το ίδιο είπε στον πρωθυπουργό: «Πάρε ρε μπάμια έναν εργολάβο να φας, γαμώ τη συναίνεση σου γαμώ».
Από την δύσκολη θέση τον επίτιμο πρωθυπουργό έβγαλε η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη παίρνοντας δύο εργολάβους πραγματοποιώντας με αυτή την κίνηση ένα τολμηρό άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο. Αμέσως τσάκισε τον έναν και φύλαξε στην χαρτοπετσετούλα τον άλλον. Δυστυχώς όμως ο πολύς κύριος Πάγκαλος δεν χαρίστηκε στην υπουργό παρατηρώντας: «Σιγά μωρή μοσχάρα. Θα πνιγείς. Έτσι τσάκιζε και ο πατέρας σου τους πολιτικούς του αντιπάλους και είδες τα χαΐρια του, ούτε ο Χάρος δεν τον θέλει». Η κυρία Μπακογιάννη τον καταράστηκε ευγενικά.
Ο κύριος Παπανδρέου κατάλαβε ότι την επόμενη φορά που θα θελήσει να τρατάρει γλυκά τους κυβερνητικούς αντί για εργολάβους θα επιλέξει τουλούμπες με στρυχνίνη που έχουν και σίγουρα αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή ο κύριος Καρατζαφέρης συγκλόνισε το κοινό. Τη ώρα που βρισκόταν στο βήμα κακός και αρχαίος δαίμονας τον κυρίευσε και άρχιζε να βρίζει στα αραμαϊκά τον κύριο Παπανδρέου. Όταν δε άρχισε να ίπταται πάνω από το βήμα η προεδρεύουσα της συνεδριάσεως κύρια Έλσα Παπαδημητρίου σκιάχτηκε και άρχισε να στριγγλίζει καθώς φοβήθηκε μην αρχίσει και ξερνάει πράσινους εμετούς και τη λερώσει. Ασφαλείς πληροφορίες φέρουν τον υπουργό παιδείας Άρη Σπηλιοτόπουλο να στρίγγλιζε επίσης με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η βουλευτής κύρια Έλενα Ράπτη να τον αρχίσει στις γρήγορες μπας και συνέλθει και σταματήσει να τη κουφαίνει.
Το ατυχές περιστατικό έληξε καθώς το βήμα της βουλής πλησίασε ο βουλευτής Βαϊτσης Αποστολάτος και συνομίλησε με τον δαίμονα απειλώντας τον ότι θα του κάνει ψυχιατρική ανάλυση. Ο κακός δαίμονας σπασοχόλιασε και πέταξε με τη μορφή δικέφαλου φλεγόμενου πουλιού έξω από την αίθουσα.

Μετά από αυτό το ατυχές περιστατικό στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός ανάπτυξης Κωστάκης Χατζηδάκης. Με την ρητορική του δεινότητα σκόρπισε γέλια μέχρι δακρύων και ευφορία στο τρομοκρατημένο πλήθος και αλάφρυνε το κλίμα.