14.3.09

Κυνομαχίες

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποδομές για τα παιδιά με αναπηρία ώστε να μπορούν να μετακινηθούν από και προς το σχολείο τους οφείλετε στην κατάρρευση της Lehman Brothers δήλωσε σε όλους του τόνους ο αξιαγάπητος υφυπουργός παιδείας κύριος Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Ένδειας τόνισε ότι για την δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάϊ οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στις συνθήκες που οδήγησαν την βρετανική κυβέρνηση να εθνικοποιήσει την Royal Bank of Scotland. Ο κύριος Ένδειας βάζοντας επιτέλους ένα τέλος στις κακοήθεις περί ανικανότητας της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι το υπουργείο του φέρει ευθύνες για την απόδραση αλλά δεν είναι και μαλάκας να παραιτηθεί: «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Με τέτοια μάπα ποιος με θα προσλάβει;» δήλωσε με νόημα στους δημοσιογράφους. Ένα βήμα παραπέρα τόλμησε να κάνει ο υφυπουργός υγείας κύριος Μάριος Σαλμάς παραδεχόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα στην χρηματοδότηση επιδομάτων ατόμων με αναπηρία. Ο υφυπουργός τόνισε ότι για αυτό φταίνε τα ίδια τα άτομα με αναπηρία που αντί να ψοφήσουν από ντροπή που είναι σακάτηδες έχουν και το θράσος να ζητάνε και λεφτά από πάνω. Ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι είναι ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που θα δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει χρηματικό έπαθλο ύψους € 10000 σε όσους συγγενείς αναπήρων τους βγάλουν από τη μέση, ενώ προβλέπεται επίσης και υψηλή μοριοδότηση των δολοφόνων σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Εντωμεταξύ θερμό επεισόδιο είχαμε εχθές στο περιστύλιο της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρος του ΛΆΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρη και τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο, γνωστό και ως Τζέρρυ. Ο κύριος Καρατζαφέρης τον χαρακτήρισε «πεκινουά της Ντόρας Μπακογιάννη με αποτέλεσμα ο παλαίμαχος βουλευτής να του επιτεθεί γαυγίζοντας δαγκώνοντας τον στο κώλο. Ο κύριος Καράτζαφερης διατήρησε την ψυχραιμία του καθώς συνεργάτες του κυρίου Γιακουμάτου τον διαβεβαίωσαν ότι είχε κάνει πρόσφατα αντιλυσσικό εμβόλιο και δεν υπήρχε κίνδυνος επιμολύνσεως του τραύματος. Στο περιστατικό όμως παρενέβη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη φουντωμένη όπως βλέπεται στην αποκλειστική φωτογραφία. Η υπουργός εξωτερικών παίρνοντας αγκαλιά το πεκινουά της υποσχέθηκε στον κύριο Καρατζαφέρη ότι το τέλος του θα είναι φρικτό και απάνθρωπο. «Ύπαγε οπίσω μου Σατανά» φέρεται να τις απάντησε ο κύριος Καρατζαφέρης αλλά ένα στριγκό γέλιο από τη μεριά της υπουργού πάγωσε τους θεατές του επεισοδίου.
Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί κάνουν λόγου για ανεξήγητο πλήθος νυχτερίδων που πετούσαν απειλητικά πάνω από το πρόεδρο του ΛΆΟΣ.