31.1.08

15 : Anthimos for president


H Σάντυ Καψοκώλη τηλεφωνεί στη Γερτρούδη Καλαμπαλίκη καθ οδόν για το ξενοδοχείο GRANDE BRETAGNE αργά το απόγευμα.

Σ.Κ.: Γειά σου χρυσή μου!
Γ.Κ.: Δε μου λες χρυσή μου έπρεπε να πεθάνει ο αρχιεπίσκοπος για να τα λέμε καθημερινά;
Σ.Κ.: Μάλλον χρυσή μου. Φαντάσου να τον κληρονομούσαμε κιόλας. Anyway σε κάλεσα γιατί έχω νέα.
Γ.Κ.: Τι συνέβη;
Σ.Κ.: Η μητέρα χθες δεν ήθελε να κάνει δωρεά στο Φανάρι. Για άλλο πράγμα πήγαν με τη Λία να δουν τον πατριάρχη.
Γ.Κ.: Με τρομάζεις!
Σ.Κ.: Ο πατριάρχης να δεις τι έπαθε. Παραλίγο σήμερα θα γινόταν και αυτός μακαριστός.
Γ.Κ.: Κύριε των δυνάμεων! Τι έκανε πάλι η πεθερά σου χρυσή μου; Το σουτιέν της έκαψε μπροστά του;
Σ.Κ.: Κάτι χειρότερο. Ζήτησε απο τον Βαρθολομαίο να στηρίξει την υποψηφιότητα Άνθιμου για την αρχιεπισκοπή!
Γ.Κ.: Pardon?
Σ.Κ.: Αυτό που άκουσες. Νωρίτερα της είχε τηλεφωνήσει ο Κωνσταντίνος, ο τέως ξέρεις, και τη παρακάλεσε να μεσολαβήσει με τη Λία για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Άνθιμου. Άνθιμος for president μόνο αυτό δεν της ζήτησε.
Γ.Κ.: Α! Το ζώον! Ακόμα δεν έχει κρυώσει ο άλλος και εκείνος ονειρεύεται τους θρόνους του.
Σ.Κ.: Τον πιάσανε τα διαόλια του τον πατριάρχη. Ήταν και φτιαγμένος που τελευταία στιγμή τον κάλεσαν για να λειτουργήσει οι παρατρεχάμενοι του μακαριστού. Είπε και τις μπούρδες του ο Άνθιμος στην εκκλησία. Ε, δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Τις πήρε και τις δύο ο διάολος και της σήκωσε «Εγώ δεν θα ντύσω με φουστανέλες τα ελληνόπουλα για να πάνε να ελευθερώσουν τις αλύτρωτες πατρίδες και τα Σκόπια madame. Ούτε στοχεύω στην παλινόρθωση του τέως, madame.» Το επανέλαβε αυτό το madame.
Γ.Κ.: Αλλιώς ήθελε να τη πει. Να είσαι σίγουρη για αυτό.
Σ.Κ.: Ναι καλέ. Κόντευε να τις σιχτιρίσει σου λέω. Οι φωνές του ακούγονταν σε όλο τον όροφο. «Σιγά χρυσέ μου πως κάνεις έτσι;» του απήντησε η δικιά μου. Η άλλη τουμπεκί...
Γ.Κ.: Τι τη πέρασες τη Λία για καμιά νέα στο χώρο.
Σ.Κ.: Η δικιά μου συνέχισε- καλό παιδί(!) ο Άνθιμος να τον προωθήσουμε πάτερ μου θα κάνει έργο και κάτι τέτοια κουλά του έλεγε και του ανέβασε τη πίεση. Ακάθεκτη χρυσή μου σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Αν δεν ακολουθούσε το ραντεβού με το Τζούμα τέζα θα τον βρίσκανε τον άνθρωπο. Του φτάσανε τη πίεση στο τριάντα οι γαλιάντρες.
Γ.Κ.: Γυρεύοντας πήγαινε και εκείνος που τις δέχτηκε! Και εσύ που τα έμαθες αυτά;
Σ.Κ.: Με πήρε η Τζούλια του Πανίκα. Εκείνος δεν έριξε τα μούτρα του να με πάρει. Οργανώνει λέει τον προεκλογικό αγώνα του Άνθιμου. Μάλλον σήμερα βράδυ θα έχουν και αφισοκολλήσεις στην Αριστοτέλους κάτι τέτοιο κατάλαβα.
Γ.Κ.: Τα ύστερα του κόσμου! Μήπως θα κάνουν και debate οι μονομάχοι;
Σ.Κ.: Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση. Anyway, εγώ είμαι καθ οδόν για να ζητήσω συγγνώμη στον πατριάρχη για τη πεθερά μου. Θα του πω ότι της δίνουμε φάρμακα για την μαλάκυνση, μπας και σωθεί λίγο η κατάσταση.
Γ.Κ.: Τι να πω χρυσή μου. Τι να πω... Η ευθανασία θα σας σώσει. Συζήτησε το με το σύζυγό σου. Μία ένεση κάνουν δεν είναι τίποτα. Εδώ την ευθανασία την σκέφτεται πλέον ο Κώστας για μερικούς συμβούλους του.
Σ.Κ.: Για το Κουκοδήμο;
Γ.Κ.: Αυτός τη γλίτωσε χρυσή μου. Ο Κώστας να δω πως θα γλιτώσει από τη Νατάσα Αθήνη πρώην Τσούνη.
Σ.Κ.: Αν πάρει αυτή έδρα με τη βουλευτική ασυλία που θα έχει θα μοιράζει φούσκους σε όλο το κόμμα. Να μου το θυμηθείς. Θα τους τρελάνει στις καρπαζιές όλους.
Γ.Κ.: Έτσι που καταντήσαμε μόνο αυτό ίσως μας σώσει.
Σ.Κ.: Χρυσή μου! Έφτασα! Σε αφήνω. Aurevoir!
Γ.Κ.: Aurevoir! Σκέψου πάντως την ευθανασία που λέγαμε.


ΣτΣ: Κάθε ομοιότητα προσώπων καταστάσεων ή γεγονότων με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Η ιστορία δυστυχώς είναι εμπνευσμένη απο γεγονότα που συνέβησαν ή συμβαίνουν κάπου στην Αθήνα.

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 31/01/08

30.1.08

14 : 120 ενωμένες εκκλησίες πενθούν



H Σάντυ Καψοκώλη τηλεφωνεί στη Γερτρούδη Καλαμπαλίκη απο το GB Corner πριν από λίγο.


Σ.Κ.: Χρυσή μου γεια σου. Που σε πετυχαίνω;
Γ.Κ.: Ετοιμαζόμαστε με τον Αιμίλιο να πάμε στου Μεϊμαράκη. Κάτι χαζά είπε το πρωί στη Βουλή και άνοιξε στόματα στη Ραφήνα. Θέλει να μεσολαβήσει ο Αιμίλιος στο Κώστα.
Σ.Κ.: Τι είπε πάλι;
Γ.Κ.: Μπούρδες χρυσή μου μπούρδες. Ο Βαγγέλας όποτε το ανοίγει το ρημάδι του ή θα ρευτεί ή θα αρχίσει να τα χώνει. Έτσι γενικός και αορίστως. Βέβαια αυτή τη φορά έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος και αναφέρθηκε στο Κουκοδήμο και στον Κλαδά. Κάποιος το σφύριξε στο Κώστα-ονόματα δε λέμε...
Σ.Κ.: Ο Αγγέλου, αυτή η νυφίτσα θα ήτανε...
Γ.Κ.: Το ξέρω - και ο Κώστας θα του τραβήξει λίγο το αυτί. Ξέρεις τώρα για τους τύπους. Μη τον λένε και αυνάνα μέσα στο κόμμα. Anyway darling εσύ που είσαι;
Σ.Κ.: Στο GB Corner με τη Λία τη Χατζηπάνου και τη μητέρα.
Γ.Κ.: Με τις υγείες σου. Ήθελα να ήξερα τι κουβεντιάζουν.
Σ.Κ.: Τι τρώνε να δεις. Που ότι υπάρχει σε σούπα και πουρέ το ‘χουνε παραγγείλει γιατί σήμερα συναντήθηκαν νωρίτερα στη Ιακωβίδου να τους επιδιορθώσει τις μασέλες και δεν μπορούν να φάνε ξηρά τροφή.
Γ.Κ.: Ε και γιατί βγήκαν για φαγητό;
Σ.Κ.: Γιατί; Γιατί πριν λίγο στο ξενοδοχείο έφτασε ο Βαρθολομαίος με όλη τη κουστωδία του και ένα σωρό άλλους που ούτε και ήξερα αυτές τις εκκλησίες χρυσή μου. Μόνο ο Δαλάι Λάμα λείπει. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά βέβαια, μπορεί να μην τον έχω δει ακόμα.
Γ.Κ.: Σώπα χρυσή μου! Πορτοκαλί θα φοράει. Θα ξεχωρίζει.
Σ.Κ.: Σκοτείνιασε ο τόπος σου λέω! Τόσο ράσο μαζεμένο έχω να δω από το ‘90 στο Φανάρι. Τότε που λιποθύμησε η Γιάννα στην αγκαλιά του Θεόδωρου. Πορτοκαλί δε φόραγε η Γιάννα τότε;
Γ.Κ.: Σιέλ με πράσινο δεν ξεχνιούνται αυτά, χρυσή μου.
Σ.Κ.: Φρίκη.Θυμαμαι! Και σαν να μην έφθανε αυτό η μητέρα με τη Λία έχουν ραντεβού με το Βαρθολομαίο για μία δωρεά λέει στο Φανάρι.
Γ.Κ.: Τέτοια μέρα τη θυμήθηκαν;
Σ.Κ.: Πρακτικό μυαλό χρυσή μου. Δεν τη ξέρεις τη τσιγκούνα είναι. Αφού ήρθε εδώ ο μακαριότατος μου είπε γλιτώνει και το αεροπλάνο για να πάει στο Φανάρι; Σήμερα θα τα κανονίσουν όλα.
Γ.Κ.: Ο Χριστός και η Παναγία. Πρόσεξε τη δωρεά θα κάνει μη γίνεις ρεζίλι. Και κάνε και μια απογραφή στα σερβίτσια σου στο σπίτι δε ξέρεις καμιά φορα.
Σ.Κ.: Έκανα χρυσή μου. Δεν τη ξαναπατάω. Πρόπερσι δεν δώρισε όλα τα Lalique και τους δονητές της Φρειδερίκης που είχα χτυπήσει στους Christies από την δημοπρασία του Κωνσταντίνου στην «Αλληλεγγύη»;
Γ.Κ.: Το θυμάμαι χρυσή μου. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω που θα χρησιμοποιήθηκαν αυτά.
Σ.Κ.: Σε αφήνω. Έρχονται τώρα. Αχ και να έβλεπες τη Λία με πορτοκαλί μαλλί. Ώρες –ώρες σκέφτομαι τι να ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου και τιμωρούμαι σε αυτή τόσο.
Γ.Κ.: Κομμουνίστρια.Μάλλον.
Σ.Κ.: Μάλλον. Aurevoir χρυσή μου!
Γ.Κ.: Aurevoir!

ΣτΣ: Κάθε ομοιότητα προσώπων καταστάσεων ή γεγονότων με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Η ιστορία δυστυχώς είναι εμπνευσμένη απο γεγονότα που συνέβησαν ή συμβαίνουν κάπου στην Αθήνα.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο ένατο

"...σε μια θλιμμένη μέρα όπως αυτή λόγω του θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, οι νέες τεχνολογίες δίνουν ένα φως ελπίδας για την νέα γενιά και το μέλλον..."

Γεώργιος Αλογοσκούφης 28/01/2008

ΣτΣ: Ντου νοτ πέϊ ατένσιον μίστερ Μπίλ Γκέιτς. Χι ίζ ον μεντικέισον ντιού του δε ντίπ μούρνινγκ οφ δε λοσ οφ άουρ μπιλόβντ αρκιμπίσοπ Κριστόντουλος.

(Μτφ): Μην τον ξεσυνερίζεστε κύριε Bill Gates μου. Έχει πάρει χάπι για να αντέξει το βαρύ πένθος από την απώλεια του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 28/010/2008

28.1.08

13 : Θεός σχωρέστον

Η Σάντυ Καψοκώλη και η Γερτρούδη Καλαμπαλίκη συνοδεύουν την πεθερά της πρώτης, Ανδρονίκη-Μπούμπα Καψοκώλη, στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου.

Γ.Κ.: Τι κρύο είναι αυτό Θεέ μου! Μου χρωστάς μεγάλη χάρη χρυσή μου να το ξέρεις.
Σ.Κ.: Δεν θα το άντεχα να έρθω μονάχη μου με δαύτη. Λύσσαξε από το πρωί με το που το έμαθε χρυσή μου στον Αυτιά!
Γ.Κ.: Αυτιά βλέπει;
Σ.Κ.: Ναι! Φανατικά!
Γ.Κ.: Τί ρωτάω. 100 χρονών κοντεύει! Στο target group του Αυτιά ανήκει!
Σ.Κ.: Άσε που ταράχτηκε κιόλας βλέποντας τον.
Γ.Κ.: Γιατί;
Σ.Κ.: Με το που ξεκίνησε την εκπομπή του βγήκε κίτρινος σα τη ρέγκα με δυο άσπρες τούφες στα μαλλία. Σα τη Morticia την Adams ήτανε a la garcon όμως. Άσπρισε από τη στεναχώρια του από τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του αρχιεπισκόπου όπως είπε.
Γ.Κ.: Ο Χριστός και η Παναγία και εγώ θα ταραζόμουν, χρυσή μου! Να μου το θυμηθείς όμως σύντομα τον Αυτιά θα τον δούμε στη Βουλή με αυτά που κάνει. Έστω και αλμπίνος!
Σ.Κ.: Δεν έχεις και άδικο. Ο Κώστας έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους δίπλα του.

Α-Μ Κ.: Σκάστε κλώσσες! Ακούγεστε! Αντίχριστες!

Γ.Κ.: Θα τη πνίξω! Με τα ίδια μου τα χέρια θα τη πνίξω!
Σ.Κ.: Σωπάστε μητέρα! Μη τη ξεσυνερίζεσαι χρυσή μου! Σε λίγο φτάνουμε.
Γ.Κ.: Τι φτάνουμε χρυσή μου ακόμα στη Πανδρόσου είμαστε! Το βράδυ έχω μπιρίμπα στη Σαρίδη. Δεν θα προλάβω.
Σ.Κ.: Κάνε λίγο υπομονή.
Γ.Κ.: Δεν μου λες χρυσή μου, δεν την αφήνουμε εδώ να πάμε στη Σαμαρά που είναι και κοντά να δούμε καμία γούνα;
Σ.Κ.: Τρελάθηκες! Αν την αφήσω μονάχη της ρεζίλι θα γίνουμε. Την ξέρεις τώρα. Θα δει καμία κάμερα και θα ορμήσει να κάνει δηλώσεις. Δεν έχω όρεξη να με πιάσει ο Χίος στο στόμα του.
Γ.Κ.: Κοίτα καλέ ο Πρέκας!
Σ.Κ.: Ομορφάντρας!
Γ.Κ.: Ναι τη δεκαετία του 70 δε λέω ήταν. Τώρα είναι μόνο για τη Λαμπίρη!
Σ.Κ.: Πολύ με συγκίνησε η Λαμπίρη! Είχε ένα βλέμμα σήμερα! Χαμένο!
Γ.Κ.: Το κανονικό της είναι αυτό,χρυσή μου.
Σ.κ.: Τι λές καλέ. Ο Χαρούλης ο Σιανίδης μου είπε ότι της είχανε δώσει ηρεμιστικό για να σταθεί στα πόδια της και να βγάλει την εκπομπή.
Γ.Κ.: Ηρεμιστικό πήρε από μόνη της γιατί απο τη μια είχε τον Κινούση σε κατάσταση transe να τις διαβάζει ποιήματα του - ραψωδίες ολόκληρες θα έλεγα- και από την άλλη τον Πρέκα να κλαίει και να γεμίζει το πλάνο από τις μύξες του όταν το πρώτο συνθετικό κάθε λέξεις που άκουγε ήταν -χριστό. Κάποια στιγμή κόντεψε να πνίγει τον έπιασε και λόξιγκας. Πόσο να αντέξει η χριστιανή,χρυσή μου.
Σ.Κ.: Τι τα θες! Η Τατιανή όμως κυρία!
Γ.Κ.: Ναι! Ναι! Τις είπανε ότι στις κηδείες φοράνε πέρλες και κρέμασε κάτι αγκονάρια στο λαιμό της. Κύφωση θα έπαθε το ζώον. Τη Φρειδερίκη μου θύμισε στη κηδεία του Παύλου.

Α-Μ Κ.: Η Φρειδερίκη φορούσε τρεις σειρές από πέρλες και όχι μία. Kύφωση απο όσο ξέρω δεν είχε.

Γ.Κ.: Τίποτα δεν αφήνετε να πέσει κάτω Ανδρονίκη μου!

Α-Μ Κ.: Πφφφ!

Γ.Κ.: Δάνεισε μου τη για ένα Σαββατοκύριακο χρυσή μου! Θα φροντίσω να φανεί σαν ατύχημα. Στο υπόσχομαι!
Σ.Κ.: Προχωράτε μητέρα. Προχωράτε! Μη μας πάρουν και τη σειρά.Χαλαει και ο καιρός.
Γ.Κ.: Καλέ ο Πανίκας!
Σ.Κ.: Α πα πα! Πότε πρόλαβε και ήρθε από Θεσσαλονίκη. Όταν φύγαμε από το σπίτι μίλαγε ακόμα στην Λαμπίρη και μετά στην ΕΤ3
Γ.Κ.: Κονσέρβα δηλώσεις θα έκανε.
Σ.Κ.: Λες;
Γ.Κ.: Είμαι σχεδόν βεβαία!
Σ.Κ.: Α να βγαίνει και ο Κώστας με τη Νατάσα. Κουκλίτσα. Είναι μια κουκλίτσα!
Γ.Κ.: Σιγά τη bambola. Κοίτα ο Κώστας! Είναι καταϋποχρεωμένος στον αρχιεπίσκοπο. Πολύ σωστό το timing σου λέει, να ξεχάσει και ο κοσμάκης τις πομπές μας.
Σ.Κ.: Θα τις ξεχάσει όμως χρυσή μου;
Γ.Κ.: Ε τι να σου πω κοτζάμ Χριστόδουλος κοιμήθηκε. Βοηθάει όσο να 'ναι!
Σ.Κ.: Τι υπόθεση και αυτή με το Ζαχόπουλο ε;
Γ.Κ.: Μη το θίγεις εδώ το θέμα. Φωτιά θα πέσει να μας κάψει. Σου υπόσχομαι σύντομα να σου πω τί ακριβώς έχει συμβεί. Από σίγουρη πηγή. Όχι Χιότικη!

Α-Μ Κ.: Φτού σας ξετσίποτες! Βγάλτε το σκασμό επιτέλους!

Γ.Κ.: Ανδρονίκη μου να είστε σίγουρη ότι όταν συγχωρεθείτε εσείς θα είμαστε ήσυχες! Ελπίζω μόνο σύντομα.
Σ.Κ.: Άχου!
(άγνωστη κυρία): Προχωράτε madame
Γ.Κ.: Pardon?
(άγνωστη κυρία): Προχωράτε να μπούμε και εμείς κάτω από τη τέντα. Βρέχει.
Γ.Κ.: Συγγνώμη κυρία μου. Περάστε!
(άγνωστη κυρία): Ευχαριστώ! Από δω είστε;
Γ.Κ.: Φυσικά! Αθηναία! Εσείς;
(άγνωστη κυρία): Βολιώτισσα!
Γ.Κ.: Και κάνατε τόσο ταξίδι για να προσκυνήσετε τον μακαριστό μας αρχιεπίσκοπο;
(άγνωστη κυρία): Όχι madame ήρθα να σιγουρέψω ότι σχωρέθηκε.
Γ.Κ.: Ανδρονίκη μου! Έλα να σου συστήσω μια κυρία!
ΣτΣ: Κάθε ομοιότητα προσώπων καταστάσεων ή γεγονότων με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Η ιστορία δυστυχώς είναι εμπνευσμένη απο γεγονότα που συνέβησαν ή συμβαίνουν κάπου στην Αθήνα.

Αλληλούια!


«Δόξα σοι ο Θεός!» αναφώνησε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε το σταυρό του τρείς φορές γονατίζοντας, όταν του ανακοίνωσαν ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απεβίωσε. Ο πρωθυπουργός περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή καθότι η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει καταντήσει θηλιά στο λαιμό του. Ευελπιστεί ότι τώρα με το τριήμερο πένθος θα ξεχαστούν όλα και θα συνεχίσει να κυβερνά με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή.
Έδωσε εντολές η κηδεία του αρχιεπισκόπου να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Πολύ σωστά έπραξε, αφού όταν ήταν εν ζωή ο αρχιεπίσκοπος ήταν ο πραγματικός αρχηγός του κράτους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από σήμερα και για 40 ημέρες θα φοράει φαρδύ πένθος για ξεκάρφωμα στην ενημέρωση στο press-room. Η σύζυγος του πρωθυπουργού μαζί με τις συζύγους των υπουργών φορώντας μαύρα τσεμπέρια θα κλαίνε τον αρχιεπίσκοπο ανά 8ωρο κάνοντας ημερησίως τρείς βάρδιες. Η κυρία Καραμανλή θα έχει την πρωινή βάρδια για να έχει μετά ελεύθερη τη μέρα της.

Στη Μονή Πετράκη οι παπάδες ξαναβράζουν στάρι για πέμπτη φορά γιατί αυτό που είχαν βράσει πριν μια εβδομάδα μπαγιάτεψε και βρώμισε. Επίσης έχουν ετοιμάσει και τις πλερέζες τους όπως προβλέπει το έθιμο. Μερικοί σκέφτηκαν να βάλουν μεγάλο μαύρο καπέλο με βέλο αλλά πρυτάνευσε η λογική για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί. Αντί για βέλο αποφάσισαν να φορέσουν μαύρες ζαρτιέρες από μέσα και όχι κόκκινες όπως συνηθίζουν. Επίσης θα συνεδριάσουν το μεσημέρι για να αποφασίσουν ποιος θα διαδεχτεί το μακαρίτη, κεκλισμένων των θυρών- μη γίνουν ρεζίλι στο πανελλήνιο τώρα ειδικά που ο αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα ζεστός. Μετά βλέπουμε.

Εν τω μεταξύ ισχυρά ηρεμιστικά χορηγήθηκαν στον δικηγόρο της ΓΣΕΕ Χ. Νικολιτσόπουλο που εισήχθη χθες εκτάκτως στο Αιγινήτειο με αυτοκτονικό σύνδρομο (!) που είναι και της μόδας. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν του κρατάνε κρυφό τα νέα της είδησης του θανάτου του αρχιεπισκόπου γιατί φοβούνται ότι δεν θα το αντέξει.

Ποικίλουν οι αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον περιμένει το δικό του θάνατο και δεν μπορεί να ασχοληθεί και με αυτόν του αρχιεπισκόπου. Το ΚΚΕ πάλι χέστηκε γιατί είναι άθεο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Το Λ.Α.ΟΣ μόνο το έχει πάρει βαρέως γιατί έχασε το βασικότερο στήριγμα του και πρέπει να κάνει κάτι σύντομα για να βρει νέο μη χάσει ψηφαλάκια. Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει αχτένιστος για 40 ημέρες τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο εκείνο που του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της Βουλής.

Ζωή σε λόγου μας!

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 24/01/20008

26.1.08

Η φωλιά του κούκου



"Η φωλιά του κούκου"
του γνωστού συγγραφέα Ken Kesey ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα στην εναλλακτική σκηνή του πολυχώρου Μαξίμου από το γνωστό θίασο που κυβερνά με αξιοσημείωτη ανικανότητα αυτό το τόπο. Η παράσταση συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή και το Υπουργείο Πολιτισμού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται πληθώρα κυβερνητικών στελεχών μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης καθώς και ο βουλευτής επίσης της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος. Έναν απαιτητικό ρόλο αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Κλαδάς επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Θα ερμηνεύσει έναν κρετίνο που προκειμένου να σώσει το κώλο του από παρανομίες που έχει πράξει πρόσφερε δεξιά και αριστερά διευκολύνσεις που μπορούσε να κάνει λόγο της θέσεώς του. Τον ρόλο της κακιασμένης και παλαβιάρας νοσοκόμας του ψυχιατρείου θα ερμηνεύσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η νοσοκόμα Καραμανλής - ουσιαστικά η Νέμεσις του κρετίνου - θα τον διώξει από το τρελάδικο όταν θα αντιληφθεί ότι διαδίδει σε συνεργάτες της ότι χάρη της κάνει που δουλεύει για αυτήν. Ρόλους κομπάρσων θα έχει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς στη οντισιόν κόπηκαν από πρωταγωνιστές κατόπιν αιτήματος των παραγωγών. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο λίγο πρίν το φινάλε της ταινίας. Την ώρα που η παλαβιάρα νοσοκόμα διατάζει να κάνουν λοβοτομή στον πρωταγωνιστή Κουκοδήμο ο Γιώργος Παπανδρέου σε δεύτερο πλάνο, πίσω από το δεξί της ώμο κάνει γκριμάτσες. Τον παίρνει πρέφα η νοσοκόμα Καραμανλής και διατάζει να του κάνουν και εκείνου δεύτερη λοβοτομή. Τη πρώτη την είχαν κάνει στην αρχή της ταινίας. Εδώ υπάρχει και η μεγάλη ανατροπή του σεναρίου από το πρωτότυπο έργο όπου και κάνει την εμφάνισή του η πρώτη μεγάλη έκπληξη της ταινίας: ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο ρόλο του ιδιοκτήτη του τρελάδικου. Αποφασίζει ξαφνικά να επισκεφθεί την ιδιοκτησία του και ανακοινώνει στη νοσοκόμα Καραμανλής ότι στη θέση της θα βάλλει τη κόρη του Ντόρα (η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της ταινίας). Η νοσοκόμα Καραμανλής παθαίνει εγκεφαλικό με τα νέα αλλά για κακή της τύχη δε πεθαίνει. Στο φινάλε η νοσοκόμα Ντόρα αναλαμβάνει τη διοίκηση στο τρελάδικο και τη φροντίδα της νοσοκόμα Καραμανλής που είναι πλέον φυτό.

ΣτΣ:Ο αριθμός των παραστάσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την προπώληση εισιτηρίων. Υπάρχει η σκέψη για παράταση των παραστάσεων αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Εν τω μεταξύ στη δεύτερη σκηνή του πολυχώρου Μαξίμου συνεχίζονται οι παραστάσεις της υπερεπιτυχημένης κωμωδίας "Ο Ψευτοθόδωρος" με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον ομώνυμο ρόλο. Προλάβετε!

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 25/01/2008

25.1.08

24.1.08

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο όγδοο

«Όσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα οτι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πολιτικός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός θα πρέπει να μάθουν να ζούν με αυτήν την βεβαιότητα»

Αντώνης Σαμαράς 01/2008

ΣτΣ: Θεός φυλάξοι, Αντωνάκη μου! Τo γκρεμίζουν το σπιτάκι μας!

Ένα πρωινό στη φτωχογειτονιά της Εκάλης


«Κού κου!»
«Τσά!»
Με αυτό τον σύντομο αλλά ουσιαστικό τηλεφωνικό διάλογο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης επιβεβαίωσε ότι ουδεμία ανάμειξη στην υπόθεση Ζαχόπουλου έχει ο Κώστας Κουκοδήμος. Τέλος.
Αλλά δυστυχώς για τον κ.Τραγάκη η πραγματικότητα τον διαψεύδει.
Ο νεόκοπος βουλευτής επισκέφθηκε τον φίλο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στη ταράτσα του φτωχικού του στην Εκάλη για να τον βοηθήσει να φτιάξει τη κεραία του επειδή δεν έπιανε το ΕΧΤΡΑ3. Ο κ Τριανταφυλλόπουλος καταϋποχρεωμένος για τη βοήθεια πρότεινε να τον κεράσει ένα ουζάκι. Ο κ Κουκοδήμος ευγενικά αρνήθηκε γιατί είχε φάει και του πρότεινε αντί για ουζάκι να σταματήσει να ασχολείται η εφημερίδα του με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο κ Τριανταφυλλόπουλος έκπληκτος τον ρώτησε «Αν δε θες ουζάκι να πιούμε ένα κρασάκι;» Ο κ Κουκοδήμος αρνήθηκε ξανά και επέμενε ότι αν του κάνει αυτή τη χάρη ο κ. Τριανταφυλλόπουλος με την εφημερίδα θα φροντίσει μια εκκρεμότητα του συνεταίρου του κ. Αναστασιαδη με το ΣΔΟΕ να κλίσει, μιας και γνωρίζει πολύ καλά ένα γκόλουμ της Δεξιάς τον κ. Σπύρο Κλαδά. Επίσης του πρότεινε κάθε φορά που θα χαλάει η κεραία του να έρχεται ο ίδιος να του τη φτιάχνει. «Χέσε μας ρε Κώστα. Θα βάλλω Nova» του είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και κατέβηκαν στη πισίνα για ένα martini.
Απολαμβάνοντας το ποτό του με τον φίλο του ο γνωστός δημοσιογράφος θεώρησε ότι έκανε ρεπορτάζ. Πολύ σοφά, ομολογώ, μια και χρειάστηκε να επικαλεστεί το δημοσιογραφικό του απόρρητο για αυτή την επίσκεψη λίγες μέρες αργότερα στον ανακριτή της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Συμπέρασμα:
(α) Αν είστε δημοσιογράφος και φτάσετε την κλάση Τρανταφυλλόπουλου τα ρεπορτάζ θα προσγειώνονται στην ταράτσα του φτωχικού σας στην Εκάλη
(β) Αν σας κεράσει ουζάκι ο Μάκης μη διανοηθείτε να αρνηθείτε.

ΣτΣ: Η κυρία Όλγα Τρέμη είδε τη τσόντα, αλλά αναγούλιασε όπως κάθε κυρία που σέβεται τον εαυτό της.

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 23/01/2008

23.1.08

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο έβδομο

«Όσο υπάρχει Καραμανλής, και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν, να το χωνέψουν, διότι τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός, διότι είναι ένας πολιτικός με ικανότητα, με εντιμότητα, με όραμα, ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών και αξιών, που είναι πολέμιος κάθε διαφθοράς και διαπλοκής, που είναι πεντακάθαρος στις θέσεις του, διότι σε κάθε παρεκτροπή που παρουσιάζεται μέσα στην παράταξη αυτομάτως έρχεται ο πέλεκυς...».

Γιάννης Κεφαλογιάννης, 21/01/2008

ΣτΣ: Καράμπα!

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 22/01/2008

22.1.08

Πούστηδες και παλικάρια


«Αλητάκι της δημοσιογραφίας» χαρακτήρισε τον Θέμο Αναστασιάδη το τοτέμ της δημοσιογραφίας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Εύστοχος ο χαρακτηρισμός καθώς τον τίτλο του «Αληταρά της δημοσιογραφίας» τον κρατά μάλλον για τον εαυτό του. Η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει περάσει στη φάση που περιγράφεται εύστοχα με το λαϊκό απόφθεγμα «Πούστηδες και παλικάρια γινήκαμε μαλλιά κουβάρια». Οι ρόλοι δεν είναι ακόμα διακριτοί, άρα δεν ξέρω με τα βεβαιότητας ποιοι είναι οι πούστηδες και ποιοι τα παλικάρια. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξέρουμε όλοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτελώντας ευσυνειδήτως τον δικό του ρόλο, την ώρα που ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε κατάθεση στον ανακριτή φρόντισε, χωρίς να φορέσει κουκούλα όπως συνηθίζεται χρόνια τώρα, να πεί ότι αυτός ήταν που έδωσε το dvd στον άσπιλο και αμόλυντο Γιάννη Ανδριανό. Ο κ. Ρουσόπουλος άλλωστε είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί εκμεταλλευόμενος την ευγενή άμιλλα που χαρακτηρίζει το δημοσιογραφικό κύκλωμα κατάφερε και έστρεψε τα βλέμματα από την απόπειρα αυτοκτονίας του Χ.Ζαχόπουλου στον Θέμο Αναστασιάδη που δεν έχει κάνει ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας κάτι που η κυβέρνηση εύχεται ευλαβικά καιρό τώρα. Σε άλλες εποχές - όχι πολύ μακρινές - η Δεξιά που εκπροσωπεί ο κ. Ρουσόπουλος θα είχε φροντίσει να αυτοκτονήσει τον Θέμο Αναστασιάδη όπως συνήθιζε να κάνει άλλωστε σε όσους την ενοχλούσαν.

ΣτΣ: Η κυρία Όλγα Τρέμη δε συνηθίζει να βλέπει τσόντες. Αναγουλιάζει, όπως κάθε κυρία που σέβεται τον εαυτό της.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 21/01/2008

21.1.08

Μεταξύ φίλων



Το τοτέμ της δημοσιογραφίας ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πείσει το πανελλήνιο ότι ο συνάδελφος και συνεταίρος του στη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κ. Θέμος Αναστασιάδης ήταν αυτός ο οποίος είχε στη πραγματικότητα ερωτικές σχέσεις με τον Γ.Γ.Πολίτισμου κ. Χ. Ζαχόπουλο. Συμφωνα με τον γνωστο δημοσιογράφο ο κ. Αναστασιάδης έβαλε κόκκινη περούκα και κορσέ και επισκέφτηκε τον κ. Χ. Ζαχόπουλο στο γραφείο του για να ερωτοτροπήσει μαζί του και να τον καταγράψει σε dvd για να τον εκβιάσει αργότερα. Ο εκβιασμός που είχε στο μυαλό του αυτός ο Μακιαβέλλης (βλ.Θέμο Αναστασιάδη) ήταν για να μονιμοποιηθεί σαν ιδιαιτέρα γραμματέας του εραστή του και να περνάει ζάχαρη αφού η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πάει κατά διαόλου κάνοντας μόνο 300 000 φύλλα τη Κυριακή που εκδίδεται και όχι 5-6 000 000 που συνηθίζεται για τις ελληνικές κυριακάτικες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου φέρουν τον κ. Αναστασιάδη να ευθύνεται και για το φαινόμενο υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο έγκριτος δημοσιογράφος υπόσχεται νέες αποκαλύψεις για αυτό το «καυτό θέμα» τις οποίες και θα περιγράψει ενδελεχώς στη νέα εφημερίδα που φέρεται να σχεδιάζει παρέα με άλλα τοτέμ της δημοσιογραφίας.




«Μα καλά μαλάκας είναι ο πρόεδρος σου ρε Βελλόπουλε;» ρώτησε ο Κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος με τον λεπτό τρόπο που τον χαρακτηρίζει τον συνάδελφο του από το Λ.Α.ΟΣ αναφορικά με τις δηλώσεις του Κ. Καρατζαφέρη για την πρωτοχρονιάτικη μπαρμπουτιέρα που στήθηκε σε ρεβεγιόν μεγαλοεφοπλιστή με υπουργούς.
«Άντε γαμίσου ρε μαλάκα, που θα πεις τον πρόεδρο μου μαλάκα. Μαλάκα ε μαλάκα.» απάντησε ο γνωστός επίσης για τους λεπτούς του τρόπους αλλά και τη μόρφωση του κ. Κυριάκος Βελλόπουλος αποδεικνύοντας το καλό κλίμα που επικρατεί εντός του κοινοβουλίου. Αυτό το κλίμα σεβασμού και αγαστής συνεργασίας επιτρέπει στα λαμπρά μέλη της Βουλής να επικοινωνούν και να παράγουν πολιτική με απαράμιλλο στυλ. Όλε ο ταύρος!

Pinoccio



«Η κυβέρνηση αυτή ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει», δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και του μάκρυνε η μύτη κατά πέντε 5 ολόκληρα εκατοστά, κάτι που δεν έγινε αμέσως αντιληπτό γιατί από το βήμα της Βουλής ήταν ανφάς στο ακροατήριο. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν εξαφανίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς» παρότι τα έχει πλακώσει στο ξύλο πολλές φορές. Συνέχισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας «Δεν είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε. Σκατά τα έχουμε κάνει αλλά και εσείς Αλέκο μου έχετε λυσσάξει. Δε μας αφήνεται σε χλωρό κλαδί. Γιατί δεν παραδειγματίζεστε από την υψηλή αντιπολίτευση που μας ασκεί το ΠΑΣΟΚ:»ρώτησε καταλήγοντας. Σαν απάντηση ήρθε ένα φάσκελο από την μεριά που κάθονταν ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος κάτι που προκάλεσε το μένος του κ. Σιούφα και τον επέπληξε. «Μήπως θές και συ κανένα;» ρώτησε τον πρόεδρο της βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η απάντηση όμως ήταν αρνητική.
Η μύτη του πρωθυπουργού συνέχισε να μακραίνει ως εξής:
«Όλα όσα εντοπίζονται παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη (15cm) Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει ανεξιχνίαστο, δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι (35cm). Σε ζητήματα αρχών και αξιών δεν έκανα και δεν κάνω εκπτώσεις (40cm) Δεν συμβιβάστηκα και δεν συμβιβάζομαι, δεν θυσιάζω τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες(30cm)» συνέχισε ο πρωθυπουργός κλαίγοντας. Κλίνοντας την ομιλία του η μύτη του μεγάλωσε τόσο που κόντεψε να βγάλει το μάτι του κ. Παπανδρέου που καθόταν αμέριμνος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και παρατηρούσε έκθαμβος το φαινόμενο. Στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας σύσσωμοι οι βουλευτές έκαναν τον σταυρό τους σε απόλυτη κατάνυξη. Σε αντίθεση με τη κ. Παρθένα Φουντουκίδου που ανέκραξε: «Θαύμα, θαύμα» Η συνεδρίαση διεκόπη και οι υπουργοί βοήθησαν τον κ. Καραμανλή να κάτσει στη θέση του προσέχοντας μη πληγώσουν τη μύτη του που είχε φτάσει σε κολοσσιαίες διαστάσεις. (1,25m).

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 20/01/2008

17.1.08

Ένας κούκος κάθοταν στις τριανταφυλλιές που κλάδευε...


«Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη δυστυχώς για τη κυβέρνηση.» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος στους δημοσιογράφους στο press-room. Επίσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στη Ραφήνα όπου και βρίσκεται τα απογεύματα αρέσκεται να κλαδεύει τις τριανταφυλλιές του για να ξεφύγει λίγο από τη τραγική αυτή ιστορία. «Άλλωστε η σύγκρουση με τη διαφθορά περιλαμβάνει και κλαδέματα.» όπως χαρακτηριστικά είπε. Είναι σαφές ότι μετά το κλάδεμα νέα τριανταφυλλένια μπουμπούκια θα πετάξουν στη θέση των παλιών. Η κυβέρνηση ωστόσο ευελπιστεί ότι δεν θα πηγαίνει κανένας κούκος αυτόκλητα να κάτσει πάνω τους.
Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός και οι αυλικοί του όταν βρίσκονται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Μόσχα δεν κάνουν υπεραστικά τηλεφωνήματα σε έλληνες αυτόχειρες γιατί κοστίζουν πολύ και θέλουν να κάνουν οικονομία. Άλλωστε μετά το κάζο που τους έκανε η fovodane αποφεύγουν γενικώς να χρησιμοποιούν τηλέφωνα γιατί ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πόσοι σε ακούνε. Η κυβέρνηση για την επικοινωνία της με διάφορους χρησιμοποιεί κούκο που δυστυχώς μερικές φορές αποδεικνύεται χαμηλότερος των προσδοκιών. « Αλλά τι τα θές, τι τα θές έτσι είναι η ζωή. Να γελάς και να κλαίς βράδυ ή πρωΐ» είπε με νόημα.

Με αυτά και άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι κοντά στο στόχο του να φέρει στα όρια νευρικού κλονισμού τους συναδέλφους του αφού όλοι όσοι παρευρίσκονταν στην χθεσινή «τύπου» συνέντευξη κάνουν, πλέον, χρήση ισχυρότατων ηρεμιστικών.

Τι ωραία που περνάμε...



«Πρρρρρίτς που θα καλέσουμε τον πρωθυπουργό να καταθέσει. Αρκετά ρεζίλι έχουμε γίνει. Είμαστε 22 και είστε 17. Φάτε την! Χο, χο» απάντησε με νόημα ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος στην κ. Άννα Διαμαντοπούλου η οποία επέμενε να κληθεί και ο πρωθυπουργός στην επιτροπή διαφάνειας για το σκάνδαλο Χ. Ζαχόπουλου. «Άμα σε πιάσω στα χέρια μου, ζουμπά θα σε καρυδώσω που θα μας τη πεις κιόλας!» ήρθε η άμεση απάντηση κ. Σ. Σακοράφα με αποτέλεσμα να διακοπεί για τρείς ολόκληρες ώρες η συνεδρίαση γιατί τον κυνηγούσε να τον αρχίσει στις γρήγορες. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κοντός και ευκίνητος είχε το πλεονέκτημα ενώ η κ. Σακοράφα ότι έβρισκε μπροστά της του το πέταγε με ιδιαίτερη ευστοχία. Ανάμεσα στα αντικείμενα που έφαγε στη κασίδα του ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν και το i-pod της κ. Ράπτη η οποία μόλις το αντιλήφθηκε έβαλε τα κλάματα. « Ντού, ντού ρε ντού» φώναξε ο κ. Βελλόπουλος εκπρόσωπος του Λ.Α.ΟΣ. προς συμπαράσταση της και επικράτησε πανικός στην αίθουσα. Η πρόεδρος της επιτροπής κ.Κόλλια -Τσαρούχα, με το όνομα, κατάφερε να ξεκινήσει τη συνεδρίαση και μόλις ανέβηκε στο βήμα ο νυν υπουργός πολιτισμού κ. Λιάππης όλοι ξέσπασαν σε υστερικά γέλια και αλάφρυνε το κλίμα.

ΣτΣ: Το μικρό όνομα της κ. Κόλλια – Τσαρούχα δεν είναι Πασχάλης.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 16/01/2008

16.1.08

15.1.08

Twins


Τα δίδυμα τέκνα του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα κληθούν από τον δεύτερο ειδικό ανακριτή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,να καταθέσουν για την υπόθεση εκβιασμού του κ Χ.Ζαχόπουλου. Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Οικονόμου ευελπιστεί πως οι καταθέσεις των παιδιών θα είναι και οι ποιο ουσιαστικές από όσες έχει πάρει μέχρι τώρα. Τα τέκνα θα κληθούν να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα "Ο μπαμπάς βλέπει ακατάλληλες ταινίες;" Η απάντηση που θα δοθεί θα αποκαλύψει επιτέλους τα πάντα και θα χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, μέχρι να στραβωθούμε εντελώς. Την απόφαση για την κλήση των διδύμων έλαβε το Μαξίμου σε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού, του κ.Ρουσόπουλου,του καφετζή και μίας καθαρίστριας του Μεγάρου προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έξω από το "κάδρο"(sic) αυτής της δυσώδους υποθέσεως. Τόσο ο κ. Ανδριανός όσο και ο κ. Αγγέλου πίπες έχουν πει στις καταθέσεις τους με αποτέλεσμα ο ειδικός ανακριτής να έχει ήδη ξεκινήσει ψυχιατρική θεραπεία. Σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να βλέπει ξανά και ξανά το επίμαχο dvd μην του ξεφύγει καμιά περισπωμένη -λέμε τώρα-και έχει αναγουλιάσει ο χριστιανός. Ο ειδικός ανακριτής ελπίζει να τελειώνει πολύ γρήγορα αυτό το μαρτύριο και εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φίλο ότι αφού κάτσει ο κουρνιαχτός και ηρεμήσουν τα πράγματα θα αυτοκτονήσει ο ίδιος ,τρώγοντας και χωνεύοντας τη δικογραφία μαζί με το dvd, και θα αφήσει σημειώματα στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κατηγορώντας όσους του έχουν δώσει κατάθεση σαν ηθικούς αυτουργούς για να τους εκδικηθεί. Ολέ!

Φτου σου ρε!



«Απαπαπα! Σα δε ντρέπεται ο σαρδανάμπαλος!» δήλωσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τον συνάδελφο του Θέμο Αναστασιάδη φτύνοντας το κόρφο του αναφορικά με το θέμα της δημοσιοποίησης προσωπικών φωτογραφιών του κ. Χ Ζαχόπουλου και της κ Ε.Τσέκου από τη εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Ο γνωστός δημοσιογράφος τονίζει πόσο έχει πληγεί η αισθητική του και εκφράζει την απέχθεια του για αυτό το είδος δημοσιογραφίας που ποτέ δεν εκπροσώπησε ο ίδιος.

Μα ποτέ λέμε!

Α! Η περίπτωση του συνθέτη και τραγουδιστή κ. Στέφανου Κορκολή δε πιάνεται γιατί η όλη φάση ήταν σκέτη κάβλα και όχι μια αηδία κα μισή όπως αυτή και στη τελική έπρεπε το πανελλήνιο να ενημερωθεί για τον τρόπο που πηδούσε ο κ.Κορκολής για να καβλώσει και αυτό.

Λειτούργημα επιτέλεσε ο κ.Τριανταφυλλόπουλος. Ευχαριστούμε κύριε Μάκη. Μας καβλώσατε,γερά.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 14/01/2008

14.1.08

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο έκτο

"Η σύγκρουση με τη διαφθορά συνεχίζεται ασταμάτητα. Με ένταση, με πείσμα, με αποφασιστικότητα. Δέν κάνουμε εκπτώσεις!"

Κώστας Καραμανλής, 14/01/2008

ΣτΣ: Αφιερωμένο στο κύριο Κώστα απο το Γιαννάκη στου Μαξίμου.

Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα
να μου φέρετε τα μάτια μου σαν κλείσω
τον ντουνιά με τα στραβά και τα παράλογα
καβαλάρης μια φορά να σεργιανίσω

Το ένα τ' άλογο να είναι άσπρο
όπως τα όνειρα που έκανα παιδί
το άλλο άλογο να είναι μαύρο
σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζωή (δις)

Να χτυπώ το καμουτσίκι μου το άπονο
σαν της μοίρας μου τ' αβάσταχτα χαστούκια
και ν' ακούγεται τη νύχτα σαν παράπονο
σαν πενιά λυπητερή από μπουζούκια


Η γελοιογραφία της ημέρας



του Χρήστου Ζωΐδη απο το ΕΘΝΟΣ 13/01/2008

11.1.08

Κουφάλες!Όλες θα σας θάψω.



Εντονότατες διαφωνίες στους κόλπους της Ιεραρχίας για τη ποσότητα καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο στάρι που ετοιμάζονται να βράσουν προς τιμή του αρχιεπισκόπου, έχουν οι παλυαγαπημένες του πριγκήπισσες. Ο αρχιεπίσκοπος απο τη μεριά του δεν τους έχει κάμνει το χατήρι να πεθάνει όπως επιθυμούν τα μάλα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μαλλιοτραβήγματα και διάλογοι όπως:
" Άντε μωρή κουλή από εδώ που δε θα βάλομε ρόδι στα κόλλυβα. Τσιγκουνιές θα κάνομε;"
" Κουλή να σε πει το τσόλι σου, τζιτζιβιλού. Εγώ δεν είμαι τσιγκούνα. Εγώ θέλω κιμπάρικα πράματα"
" Όσο γι' αυτό όλο το Λάμδα έχει να το λέει, μαρή."
" Ούστ από δω! Μούντζα. Εγώ έχω το μπερντέ, μαρή, εγώ αποφασίζω!"
δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στη Μονή Πετράκη.
Στο μεταξύ τον αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι έχει την εντύπωση πως η κατάσταση της υγείας του κ Χριστόδουλου είναι ανησυχητικά επιδεινούμενη,όχι όμως ταχύτατα,δυστυχώς. Ερωτηθείς εξάλλου, για τις φημολογούμενες κινήσεις φερομένων υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, τόνισε ότι για τις φήμες αυτές ευθύνονται τα boudoir τους και γι' αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή επιβήτορα. "Δε σημαίνει ότι κάποιος που είναι μπρατσαράς και προικισμένος είναι και αυτόματα εχέμυθος" τόνισε με νόημα. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, χαρακτήρισε ως απρέπεια τη διαδοχολογία, πλην όμως, τόνισε ότι είναι και ανθρώπινο. Εύστοχη παρατήρηση. Ως γνωστόν σε καμία άλλη κατηγορία του ζωικού βασιλείου δεν παρατηρείτε το φαινόμενο ο υγιείς να εποφθαλμιά την εξουσία αυτού που ψυχορραγεί. Ακόμα και οι ύαινες περιμένουν να ψοφήσει κάποια που είναι στα τελευταία της στην αγέλη πριν την κατασπαράξουν. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου πάντως επισήμανε ότι τη πλερέζα του την έχει έτοιμη και θα κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί την έραψε στου Τσέλιου. Ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος έστειλε με έναν ωραίο curier τα δικά του σάβανα να δώσουν στον αρχιεπίσκοπο γιατί με τους καυγάδες και τα μαλλιοτραβήγματα ξεχάσαν να του πάρουν του ανθρώπου, οι πριγκήπισσες. Ο ωραίος curier τους τα πέταξε από τη μάντρα και τσακίστηκε να φύγει μόλις είδε ότι το μάτι τους γυάλισε με το που τον είδαν. Στο σημείωμα του ο μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε "Κουφάλες! Όλες θα σας θάψω".

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου απο το ΕΘΝΟΣ 10/01/2008

10.1.08

9.1.08

Μπόκολης for ever

Μπόκολης for ever



Τα άπαντα του Μπόκολη σε αμοντάριστο blue ray disc και όχι μονταρισμένο dvd, όπως συνηθίζεται στις μέρες μας, μοίρασε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος μετά το πέρας της σημερινής απολαυστικής «Τύπου» συνέντευξη. Όπως είδατε στο χαρακτηριστικό απόσπασμα με αυτό το τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους δημοσιογράφους τονίζοντας με νόημα ότι θα πρέπει να βάλουν τη θέση τους σε εκείνην της πρωταγωνίστριας.

Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο κ Καραμανλής κάνει σαφή τη διάθεση που έχει απέναντι σε όλους εκείνους που του χουν πρήξει τα ... συκώτια με την υπόθεση Ζαχόπουλου και την εμπλοκή Ανδριανού σε αυτή, τοποθετώντας τον εαυτό του στο ρόλο του αξέχαστου πρωταγωνιστή. Επί του θέματος ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε βουρκώνοντας πως ο κ. Ανδριανός αποφάσισε κι έδρασε μόνος του, χωρίς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να ζητήσει ενδεχομένως την έγκρισή του. «Είναι ένας άνθρωπος ενήλικας, ο οποίος έχει μια εμπειρία στη ζωή, μια θέση στην κοινωνία από λουστράκος ξεκίνησε στη Κρεμμυδαρού στη Δραπετσώνα μεγάλωσε. Αν δεν υπήρχε ο Βασιλάκης Καΐλας τώρα για το Γιαννάκη Ανδριανό θα μιλάγατε όλοι. Ζώα.»τόνισε. Οι δημοσιογράφοι φυσικά σπάραξαν. Στα γέλια.

Αλλά δε είναι μόνον αυτό το γελοίο της υποθέσεως. Για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο Κ. Καραμανλής αποφασίζει με κρύα καρδιά να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό ο ίδιος. Με αυτή τη κίνηση ματ ο πρωθυπουργός τους κούφανε όλους ακόμα και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ που δε φημίζεται για την ακοή του. «Το’χει χάσει ο μπάμιας. Σκούρα τα πράματα» φέρετε να δηλώνει ο κ. Σουφλιάς σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται λοιπόν και η ΝΔ βγάζει ξανά στα τηλεοπτικά κανάλια τους γαλάζιους τζεντάϊ στη μάχη για να επικρατήσει το σκότος. Η διάσημη γελωτοποιός Σοφούλα Βούλτεψη καθώς και ο διεθνούς φήμης κονφερασιέ Αργύρης Ντινόπουλος από το πάνελ της εκπομπής του Ν. Χατζηνικολάου απάντησαν με μια φωνή στην ερώτηση του για τις επιπτώσεις της υπόθεσης Ζαχόπουλου στη ΝΔ: «Τί είχαμε. Tί χάσαμε. Ψωλέο σε ξεχάσαμε!». Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου απο το ΕΘΝΟΣ 02/01/2008

8.1.08

7.1.08

The μπλέ adder



"Μα τον Τουτάτη και τη Μπελισάμα" αναφώνησε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όταν του ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για λογαριασμό της κυβερνήσεως. Στο 32% η δημοτικότητα του πρωθυπουργού από 34,5% που ήταν πριν την αποφράδα μέρα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο κ Χ.Ζαχόπουλος. Ο πρωθυπουργός τρομάζει και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει και προσπαθεί να βρει τρόπους να το αποφύγει. Έριξε στην αρένα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο για να "ενημερώσει" τους δημοσιογράφους που έχουν φάει τα λυσσακά τους με τη "κακομοιρούλα τη κυβέρνηση" όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης τόνισε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να φροντίσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους αποχαρακτηρισμούς που κατηγορείται ο κ Χ. Ζαχόπουλος διότι σε διαφορετική περίπτωση θα φροντίσει προσωπικά ο ίδιος να αποχαρακτηρίσει μια και καλά το πολιτικό του μέλλον.

Με αυτό κατά νου ο κ. Ρουσόπουλος έπραξε αναλόγως. Κάλυψε και πάλι πλήρως τον Γ. Ανδριανό στο θέμα του dvd, λέγοντας ότι το δημοσιογραφικό απόρρητο ισχύει στην περίπτωσή του καθώς και η προστασία που του παρέχει η εκκλησία της Σαϊεντολογίας που είναι μέλος όπως ο γνωστός ηθοποιός Τομ Κρουζ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μόνο αν αλλάξει το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και το Σαϊεντολόγων μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι δεν ισχύει το απόρρητο στην περίπτωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Όσο για τον ίδιο ανέφερε τα εξής: «Εγώ έχω επιλέξει να μη τη διατηρήσω (τη δημοσιογραφική ιδιότητα), γιατί είμαι βουλευτής και υπουργός. "Στα αρχίδια μας και εμάς Ντορή μου" φέρεται να του είπαν με μια φωνή οι πρώην συνάδελφοί του κάτι που τον εξόργισε και τους σιχτίρισε. Όσο για το αν η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο του dvd πριν την παραίτηση του κ.Ζαχόπουλου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά και ορκίστηκε στην ομορφιά της συζύγου του κ. Μάρας Ζαχαρέα. Ερωτηθείς αν ο ίδιος ή αν ο πρωθυπουργός έχουν δει το dvd, απάντησε " Φυσικά. Του πρωθυπουργού του άρεσε ιδιαίτερα. Εμένα δεν ήταν του γούστου μου η γκόμενα." Σχολιάζοντας εξάλλου, τη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη ότι ο κ. Ζαχόπουλος πρόδωσε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ο κ. Ρουσόπουλος, αφού σημείωσε ότι δεν έχει ακριβώς τη διατύπωση, παρατήρησε πως ο κ. Ζαγορίτης συνηθίζει να λέει μαλακίες αλλά αυτού του είδους τις μαλακίες του τις είπε ο πρωθυπουργός να τις λέει άρα δε ποιάνονται. Αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τη δήλωση του βουλευτή Γ. Μανώλη ότι η βάση της Ν.Δ είναι προσβεβλημένη από την υπόθεση Ζαχόπουλου τονίζοντας ότι χέστηκε για τη βάση της ΝΔ και ιδιαίτερα για τον κ. Μανώλη. Στο θέμα της έρευνας των πεπραγμένων Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ, ο κ. Ρουσόπουλος φανερά εκνευρισμένος πια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία υπόθεση αποχαρακτηρισμού, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κανένας Χ. Ζαχόπουλος και κανένας δικηγόρος καθώς και ότι είναι άδικη η επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου στην Έφη Σαρρή και στο Νίκο Καρβέλα. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φόρα κατά την έξοδο των δημοσιογράφων από το press room μοιράστηκαν πιεσόμετρα και ένα dvd με τίτλο "Poutanikos".

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 07/01/2008
ΣτΣ: O Kώστας Mητρόπουλος είναι πολιτικός γελοιογράφος στα “NEA” και στο “BHMA”.Έχει εκδόσει πολλά βιβλία με ανθολογία σκίτσων στην Eλλάδα, ένα στη Γερμανία και ένα στην Iταλία.
Έχει εκθέσει και διακριθεί σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις και έχει βραβευθεί από την Aκαδημία Aθηνών.
Γελοιογραφίες του υπάρχουν σε ελληνικές και ξένες συλλογές.Έντυπα όπως το TIME, FIGARO LITERAIRE, PUNCH, ZEIT, NEW YORK TIME κ.α. έχουν αναδημοσιεύσει σκίτσα του.

5.1.08

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!



Τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες καθώς και επίσκεψη στον πλανήτη Άρη θα πραγματοποιήσει σύντομα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προκειμένου να ξεφύγει από τον τυφώνα "Η Κορμάρα" που έχει πλέον πάρει κολοσσιαίες διαστάσεις. Η απόφαση πάρθηκε αργά χτες το βράδυ μετά την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας και δεύτερου εμπλεκόμενου δικηγόρου στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα κίνηση να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας θα αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος ντυμένος με στολή prima ballerina. Συγκεκριμένα θα φορέσει ασημί στενό μπουστάκι, ροζ πλούσιο φουρό(που είναι και της μόδας), ενισχυμένο λευκό καλσόν γιατί κάνει και κρύο καθώς και ροζ ασημένια ειδικά παπουτσάκια για να μπορεί να στέκεται και στις μύτες των ποδιών του. Στα μαλλάκια(;) του θα έχει περασμένα λίγα μιγκέ που μυρίζουν και όμορφα και θα συμπληρώνουν το σύνολο. Με αυτό το τρόπο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου επιτυγχάνονται δυο πράγματα : (α) Η φράση "Κοίτα τι κορμάρα στηρίζει τον Καραμανλή" χάνει πλέον το νόημα και την αξία της και (β) υιοθετείτε στη θέση της η φράση "Κοιτά τι κορμάρα έχει ο Καραμανλής" που είναι αυταπόδεικτη και αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη κορμάρες άλλων για να κυβερνήσει. Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο πρωθυπουργός δηλώνει παρόν με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στη διαχείριση της κρίσης και αφήνει στη θέση του άλλους να βγάλουν τα φίδια από τη τρύπα. Σημειώνουμε ότι αυτή η τρύπα φαίνεται να μην έχει πάτο.

Η είδηση της δεύτερης αυτοκτονίας του εμπλεκόμενου δικηγόρου στη υπόθεση έσκασε σα βόμβα χτες βράδυ. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος εργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δικηγορικό γραφείο του Κ.Πλευρη άρα όπως καταλαβαίνετε είχε κάθε λόγο να αυτοκτονήσει ο άνθρωπος. Το φορτηγό όμως που τον χτύπησε δεν πέρασε εντελώς από πάνω του προς μεγάλη λύπη του κ Πλεύρη και ολόκληρης της κυβέρνησης " Μα καλά τόσο άχρηστοι είναι όσοι μας στηρίζουν; " φέρετε να διερωτάται ο γραμματέας της ΝΔ Λευτεράκης Ζαγορίτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - που επέστρεψε από την Αγγλία εσπευσμένα για να μην τον πάρει ο διάολος - ακολουθώντας οδηγίες του πρωθυπουργού έδωσε εντολή υπουργοί και κομματόσκυλα της κυβέρνησης να μην έχουν κοντά τους αιχμηρά αντικείμενα ή άλλα μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αυτοκτονήσουν. Ζώνες, κορδόνια, σουτιέν, στρινγκ, δονητές, τιράντες, αναπτήρες, σπίρτα, ουίσκι, χαρτοκόπτες και μπλάνκο είναι τα επίφοβα. Επίσης τους απαγορεύτηκε να εισέρχονται σε κτίρια με περισσότερο από έναν όροφο και έκανε σύσταση να πηγαίνουν ακόμα και στη τουαλέτα με τη συνοδεία ειδικού φρουρού. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί φέρουν τον εξ 'απορρήτων του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Ανδριανό να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας τις φουρκέτες της ιδιαιτέρας του αλλά του κάθισαν στο λαιμό και έκανε εμετό. Είναι εκτός κινδύνου στο Μαξίμου αυτή τη στιγμή και παίζει Ναρκαλιευτή στο pc για να ηρεμήσει.

Οι δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά παράθυρα αφρίζουν από μαλακία και τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με φιλοκυβερνητικούς δικηγόρους που έχει αμολύσει η κυβέρνηση για να ρίξουν με τα κορακίστικα τους στάχτη στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Η κοινή γνώμη με καμένο εγκέφαλο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα νομίζοντας ότι κάποιος της κάνει πλάκα με αυτά που συμβαίνουν στη πολιτική ζωή του τόπου της. Η Τατιάνα Στεφανίδου, η Χριστίνα Λαμπίρη, ο Φίλιππος Καμπούρης σε μία συμβολίκη ένδειξη διαμαρτυρίας, τραβάνε τα βυζιά τους που βλέπουν τα νούμερα των εκπομπών τους να καταβαραθρώνονται απέναντι από το σοβαρά δελτία ειδήσεων. Ο γνωστός συγγραφέας και wannabe tv star Αριστομένης Μαλακοβιολόπουλος σημειώνει με νόημα πως τα Χερουβείμ πλέον έχουν παρέμβει απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας και καλεί κάποιον Βλαδίμηρο να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Χρήστου Ζωΐδη Πο το ΕΘΝΟΣ 4/01/2008

4.1.08

Τα λαμόγια και ο Δράκος


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στον όμιλο της Marfin θα πέρναγε ο Παρθενώνας και κατ’ επέκταση ο Ιερός βράχος της Ακροπόλεως εάν δεν αποφάσιζε ο Γ.Γ. Πολιτισμού Χ. Ζαχόπουλος να αυτοκτονήσει. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη και η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά πλέον γιατί βλέπει κακά όνειρα όπως το Μητσοτάκη να κάνει μακροβούτια τσίτσιδος ή ότι εργάζεται σα σερβιτόρος σε αναψυκτήριο του Κορωπίου και το αφεντικό του δε του κολλάει ένσημα . Επιπροσθέτως τα έχει πάρει στο κρανίο που τόσοι άχρηστοι μαζεμένοι στο Μαξίμου μόνο να τρώνε ξέρουν και να σερφάρουν βλέποντας δωρεάν τσόντες στο internet.
Στη πυρά λοιπόν αποφάσισε να ρίξει τον Χρήστο Ζαχόπουλο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τη σκανδαλώδη υπόθεση. Πρώτος και καλύτερος ο βαψομαλλιάς γενικός της ΝΔ χαρακτήρισε «προσβλητική» τη στάση του κ. Ζαχόπουλου και τον κατήγγειλε ότι ουσιαστικά πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Πρωθυπουργός,γιατί αντί να πιεί ένα λίτρο στρυχνίνη και να πεθάνει στα σίγουρα διάλεξε να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού του με αποτέλεσμα να τη γλιτώσει. " Πάλι καλά που δεν έμενε και στον πρώτο" δήλωσε με νόημα. Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Ν.Δ. Απ. Σταύρου που του χει λείψει το Μαξίμου μετά τη μαλακία που είχε κάνει πέρσι στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το άρθρο 24 και προσπαθεί να γλύψει όσο μπορεί μπας και στραβωθεί ο πρωθυπουργός και τον ξαναβάλει μέσα στα πράματα.
Βουλευτές και κομματικοί παράγοντες, που διαθέτουν και λίγη τσίπα πάνω τους, εμφανίζονται επιφυλακτικοί αφού ο άνθρωπος ακόμα βρίσκεται στην εντατική. Κορυφαίοι υπουργοί που δεν έχουν καθόλου τσίπα σημείωναν, ωστόσο, ότι τη γραμμή της πλήρους απαξίωσης του Χρ. Ζαχόπουλου έχει χαράξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είναι ξετσίπωτος αναντάμ παπαντάμ.


« Τα κερατά μου τα δίφορα» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός για τους δύο εξ απορρήτων του κκ Αγγέλου, Ανδριανό που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατά της υπόθεσης αυτής. Ο κ.Αγγέλου μάλιστα έχει έναν συγγενή-γεωλόγο που είχε λυσσάξει να διοριστεί στη διοίκηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Έριξε τα μούτρα του και ζήτησε μια χάρη από το κ Ζαχόπουλο και ως γνωστόν ο κ Ζαχόπουλος δεν χαλούσε χατίρια και έγινε ο διορισμός. Όσον αφορά τον κ.Ανδριανό δεν μιλάει πλέον σε κανέναν ούτε για «καλημέρα» για να μην παραβιάσει το δημοσιογραφικό του απόρρητο. Αυτού του είδους το δημοσιογραφικό απόρρητο γνωστές φαμίλιες της Ιταλίας και της Σικελίας το ονομάζουν «Ομερτά».
Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό ο κ. Βουλγαράκης-υπουργός Ναυτιλίας κάνει οτι είναι ανθρωπίνον δυνατό για να ξεσηκώσει τους λιμενεργάτες και να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας λέγοντας τους οτι θα τους πουλήσει στη Giant του Γιάγκου Δράκου για κάτι ψιλά. Οι λιμενεργάτες υποσχέθηκαν να αφαλοκόψουν μαζί με αυτόν και τον Γιάγκο Δράκο αν συνεχίσουν να ασχόλουνται μαζί τους και όχι με τα γαλάζια λαμόγια που εκτρέφουν με μελετημένο σχέδιο 4 χρόνια τώρα.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Τάσου Αναστασίου απο ΤΑ ΝΕΑ 03/01/2008

3.1.08

Φτου σου να μη σε βασκάνω παιδαρά μου!



"Στα όρη στα άγρια βουνά! Στα ξύλα στα λαγκάδια! Στα άκαρπα δεντρά (φτού!). Στα καταβάθια της θάλασσας εκεί που δε λαλάει πετεινός..." δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων "Που είναι ο κύριος Ρουσόπουλος Ευάγγελε;" Ο κύριος Ρουσόπουλος, όπως το συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, όποτε κάθετε καμία στραβή με τη κυβέρνηση, φροντίζει να βρίσκεται εις τας εξοχάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εις τας Αγγλίας. Αυτή τη φορά μπορεί να κάτσει για πάντα εκεί και να ξεκινήσει διεθνή καριέρα τραγουδώντας Καρβέλα όπως η Βίσση. Πληροφορίες μας λένε ότι του έχει γίνει σχετική πρόταση αλλά προσκρούει στις ενστάσεις της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα γιατί της χαλάει η υγρασία του Λονδίνου τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται σα πράσσα και πολύ την εκνευρίζει αυτό. Έτσι εκτός απροόπτου μόλις κάτσει ο κουρνιαχτός με την υπόθεση Ζαχόπουλου σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα που θα έχει καλοκαιριάσει κιόλας.


Αναφορικά με το καυτό θέμα των ημερών συφιλιασμένη είναι η κυβέρνηση με τη τροπή που έχει πάρει αυτή η υπόθεση. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της να κατηγορηθεί ο Αδάμ και η Εύα για την απόπειρα αυτοκτονίας του Γ.Γ.Πολιτισμού Χ.Ζαχόπουλου όλα δείχνουν προς την μεριά εκβιασμών που δεχόταν ο παραλίγο αυτόχειρας από κολεγιές που έκανε δεξιά και δεξιότερα κατά το δοκούν αφού είχε και το ελευθέρας από τον πρωθυπουργό.
Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ ξύπνησε και κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για 16 περιπτώσεις περίεργων αποχαρακτηρισμών από τους οποίους φέρετε να ευνοείται ακόμα και η οικογένεια Καραμανλή. Ίσως έτσι εξηγείται και η πρεμούρα του πρωθυπουργού να αναλάβει ο ίδιος του Υπουργείο Πολιτισμού το 2004, αφού είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο άνθρωπος βαριέται που ζει.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης περιμένουν να ανοίξει το τριώδιο για να δικαιολογείται και επισήμως η στάση τους. Συγκεκριμένα σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον υπουργό πολιτισμού για το θέμα ο κ Λιάπης απάντησε "Ζαχόπουλος, Ζαχόπουλος! Δε μου λέει κάτι το όνομα. Ζαζόπουλο ξέρω όμως". Επίσης η κ.Φάνη Πάλλη Πετραλιά αφού ρωτήθηκε απάντησε κλαίγοντας "Αμάν πια. Όλοι μαζί μου τα έχετε βάλει. Τι σας έχω κάνει; Και η τρίτη ηλικία έχει δικαίωμα στη ζωή". Οι δημοσιογράφοι τη λυπήθηκαν και αφού αντάλλαξαν μυξομάντιλα τη παράτησαν να λύσει το Ασφαλιστικό. Ο κύριος Ζαγορίτης δήλωσε για τη πολιτική διάσταση του θέματος: ''Όχι άλλο κάρβουνο!" Η κύρια Μπακογιάννη πάλι μειδιόντας τόνισε ότι περιμένει από τη δικαιοσύνη να μάθει τι τρέχει και μας συμβούλεψε να μην κοιτάμε από κλειδαρότρυπες. Τη διαβεβαιώνουμε ότι άμα βρισκόταν η ίδια πίσω από κλειδαρότρυπα ούτε που θα τολμούσαμε να κοιτάξουμε. Δεν είμαστε και τόσο ανώμαλοι. Την ενημερώνουμε ότι ζούμε σε κράτος που κυβερνά η Δεξιά και δεν απολαμβάνουμε τον ρόλο μας στο sex που μας κάνει.

ΣτΣ: Πίστευω να σας ενδιαφέρει ένα έξυπνο podcast με τίτλο "Το μεγάλο πήδημα" απο τον sykofantis-bastoyni. Φίλε,τα σέβη μου!

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο πέμπτο

"Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη ώστε να κάνει καλά τη δουλειά της"

Σωτήρης Χατζηγάκης 3/01/2008

ΣτΣ: Να τη μουντζώνουμε πειράζει, μπάς και ξυπνήσει, ή δε πρέπει;

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 02/01/2008

2.1.08

Καίγεται το μουνί μας πρόεδρε!


«Που να χτυπάτε το κώλο σας χάμω δε πρόκειται να σας πω ποιος μου έδωσε το dvd, λούγκρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη έξοδο του από το μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Ανδριανός διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο κ. Ανδριανός, επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες και -το κυριότερο- να προστατεύσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό που από μαλακία σε μαλακία το πάει και έχει αφήσει έκπληκτους ακόμα και τους ποιο ηλίθιους υπουργούς της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Πετραλιά, Βουλγαράκης, Τατούλης αλλά και Λιάπης έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα να πουν οτιδήποτε, ενώ παράλληλα εύγλωττη ήταν η σιωπή της κ. Ντ. Μπακογιάννη και του κ. Πρ. Παυλόπουλου που ρωτήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για το θέμα. «Βρε δε πάτε στο διάολο Πρωτοχρονιάτικα!» ήταν η κοινή δήλωσή τους.

Eντωμεταξύ νέα διάσταση δίνει στην υπόθεση Ζαχόπουλου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Ασφάλειας για το περιβόητο dvd από το οποίο προκύπτει ότι είναι λογοκριμένο. Ερωτηματικά προκαλούν τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ προκύπτει ζήτημα εάν η 35χρονη έστησε μόνη της την κάμερα, ή μήπως στο γύρισμα μετείχε κι άλλο πρόσωπο. Καταζητείτε ο μπούμαν καθώς και η μακιγιέρ της παραγωγής. Ο διευθυντής φωτογραφίας κρατείται και ανακρίνεται από την ασφάλεια. Σύμφωνα με δικαστικούς που παρακολούθησαν ενδελεχώς το dvd δήλωσαν ότι πρόκειται περί μιας αηδίας και μισής και όλος ο ντόρος γίνεται για να μη βγει στη δημοσιότητα η μεγαλειώδεις ατάκα του αυτόχειρα «Κοίτα τί κορμάρα στηρίζει τον Καραμανλή» και προκαλέσει σπαστικά γέλια στον ελληνικό λαό με φυσικό επακόλουθο τη πτώση της κυβέρνησης.

Η γνωστή ηθοποιός Βίνα Ασίκη δήλωσε με νόημα πως πρόκειται περί φθηνότατης παραγωγής β κατηγορίας που στόχο έχει να κερδίσει μία θέση στα ράφια ξεπεσμένων τσονταδικων της Ομονοίας. Η εκδοχή αυτή ερευνάται από τον ανακριτή ο οποίος καταριέται τη τύχη του τη συφοριασμένη που χριστουγεννιάτικα ασχολείται με μπλε πράματα που λερώνουν κιόλας και όχι ροζ που του αρέσει και σαν χρώμα.
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιώργος Μυλωνάς έχοντας στο ενεργητικό του ιστορικές κινηματογραφικές παραγωγές όπως η τριλογία «Μπούρδες» που περιλαμβάνει το «Αλάβιου Μήτσο», «Ο Βιασμός μιας μοναχής» και το «Εδώ και τώρα Αγγούρια» δήλωσε ότι η επόμενη ταινία του εμπνευσμένη από τα γεγονότα της επικαιρότητας θα έχει τίτλο «Σεμνά και ταπεινά ευλογημένη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί σε υψηλούς τόνους την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «συγκαλύπτει σκάνδαλα», «επιλέγει σε θέσεις ευθύνης τους αρεστούς και όχι τους άριστους» και ότι «αντί να υπηρετεί αξίες, κυβερνά για τις εξουσίες». Με αυτά τα τσιτάτα προσπαθεί να φτιάξει το κέφι του πρωθυπουργού που το χει ρίξει στις πασιέντζες και στα βουντού μπας και τελειώνει μιαν ώρα αρχύτερα ο αυτόχειρας και τη γλιτώσει και από αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολειται με την υποψηφιότητα του Τσίπρα και χέστηκε για όλα τα άλλα. Το ΚΚΕ κάνοντας ένα διάλειμμα από το βρισίδι που ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ για τη υποψηφιότητα Τσίπρα δηλώνει σχετικά με το θέμα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε για το θέμα με νόημα ότι ο Γ.Καρατζαφέρης είχε αέρια την περίοδο των γιορτών γιατί έφαγε μόνος του μια κατσαρόλα χοιρινό με σέλινο και τον πείραξε. Τέλος από το περιβάλλον γνωστού ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου της περιοχής του Κορωπίου μας ενημέρωσαν ότι δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Αααααα το φχαριστήθηκα! Καλά να πάθει ο μπάμιας.»

ΣτΣ: Η δημοσίευση στο blog του Oldboy με τίτλο "Ο αποχαρακτηρισμός" είναι κατά την ταπεινή μου άποψη ότι ποιο ουσιώδες έχει γραφτεί για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα δέκατο τέταρτο

«Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ρίχνει σκιές στη συμφωνία τιμής που συνυπογράψαμε. Είμαι και είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τα φαινόμενα της διαφθοράς»

Κώστας Καραμανλής 1/01/2008

ΣτΣ: -Το καταλάβατε ή θέλετε να κάνω και κακά;

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Σπύρου Ορνεράκη απο ΤΑ ΝΕΑ 31/12/2007